Националите на България по тенис взеха с 4-1 победи гостуването

...
Националите на България по тенис взеха с 4-1 победи гостуването
Коментари Харесай

България победи Коста Рика за Купа Дейвис

Националите на България по тенис взеха с 4-1 победи гостуването си на Коста Рика в среща за оставане в група II на купа " Дейвис ". 
Димитър Кузманов обезпечи успеха нашите с триумф в четвъртата среща. Мико се наложи с 6:4, 6:3 над Хесе Армандо Флорес за 74 минути игра.
Кузманов завоюва първата част с пробив в гейм номер 10 с 6:4. Във втория сет Мико навакса пасив от 0-2 с цел да победи с 6:3. Така Кузманов към този момент е състезателят с най-вече победи на сингъл за България на Купа „ Дейвис " – 19. В последната среща Александър Донски се наложи с 6:2, 6:4 над Родриго Пиедра.
В първата среща за ден номер 2 Александър Лазаров и Адриан Андреев отстъпиха трагично по двойки с 6:7(11), 6:4, 6:7(10) от Хесе Армандо Флорес и Пабло Нунес.
Нашите момчета поведоха с 3:0 в първата част, само че позволиха равнене за 3:3. До края на сета нови пробиви нямаше и по този начин се стигна до тайбрек. В него българите изпуснаха четири сетбола и отстъпиха с 9:11 точки. Лазаров и Андреев поведоха с пробив при започване на втория сет и този път го задържаха за 6:4. В третата решителна част пробиви нямаше и се стигна до нов тайбрек. В него българите изгубиха с 10:12 точки.
В първите два сингъла Димитър Кузманов се наложи над Хулиан Саборио с 6:4 6:2, а Александър Лазаров победи Хесе Армандо Флорес със 7:5, 4:6, 6:3.
България се показа в състав Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Адриан Андреев и Александър Донски с капитан Тодор Енев.
На нашите тенисисти им следва нова борба – през септември, директно преди Sofia Open, като евентуалният противник към момента не е явен. Според новия правилник в група II са 24 тима от целия свят, които са разграничени на двойки, играещи между тях. 12-те спечелили от тези дуели играят по-късно през сезона плейоф против 12-те изгубили от мачовете от група I.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР