Националистическото движение Национална съпротива се закани да блокира провеждането на

...
Националистическото движение Национална съпротива се закани да блокира провеждането на
Коментари Харесай

Националисти взеха на прицел ЛГБТ среща в Американския университет в Благоевград

Националистическото придвижване " Национална опозиция " се закани да блокира провеждането на среща на студенти от Американския университет в Благоевград с представители на ЛГБТ общността.

Това излиза наяве от апел, подписан от " Национална опозиция " - дивизия Благоевград и други групи, който бе изпратен до медиите.

Според известието срещата е планувана по-късно този месец в едно от общежитията на университета.

Националистите зоват тя да не бъде допускана и приканват жителите на града и църквата да ги поддържат. " Нека не разрешаваме този влиятелен университет да бъде част от тази неморална самодейност! ", пишат те. В изказването си приказват още за " содомитско нахлуване " около Истанбулската спогодба. Те назовават срещата " гнусно сборище " и " хомосексуално мероприятие " и настояват, че " като естествени българи, наследници на герои " се усещат длъжни да не позволяват то да се случи в влиятелния университет.

" Цялата страна се тресе поради опита да се прекара Истанбулската спогодба, само че това не стопира тези аморални лица да се довлекат в Благоевград и да пропагандират своята болест ", пишат още уредниците.

Писмото е подписано от " Национална опозиция " - дивизия Благоевград; Фен клуб на ПФК Пирин; Обществен съвет - Благоевград; МО на Вътрешна македонска революционна организация " Солунските атентатори " - Благоевград; Мото клуб „ Пирински Вълци " - Благоевград; НД " Хан Кубрат " ; Войнски съюз " Васил Левски " - Благоевград; Движение " NS Straight Edge " Благоевград; и Кирил Ваклинов - държавник. Като основател на митинга е посочен Николай Йовев от " Национална опозиция ".

Пред OFFNews Йовев разяснява, че схванал за срещата в общежитието от оповестено във фейсбук събитие. " Намеренията ни са да попречим тя да се организира, да не ги позволяваме до университета, въпреки всичко това е влиятелен университет ", сподели той. На въпрос по какъв начин би станало това, той отговори, че се съмнява да се стигне до конфликти, само че въпреки всичко провокации в никакъв случай не можели да бъдат изключени. 

Организаторите са изпратили писма до кмета на града, до Общинския съвет и до АУБГ. Ако до няколко дни не получат реакция от тях, ще подадат и съобщение до общината за образуване на митинг на мястото на срещата.

От Американския университет (АУБГ) оповестиха пред OFFNews, че събитието е по самодейност на студенти и управлението поддържа тяхната разпоредителност и опит да сложат пръст на пулса на времето и да разискват наболели проблеми, а не да ги пренебрегват:

"... нашата роля като просветителна институция е да възпитаваме младежите в демократични и обществени полезности, присъщи на нашето съвремие, и да построяваме у тях дух на приемливост и поддръжка към разликите.

Като дом на студенти от над 40 страни, разнообразни като култури, етноси, вяра и раса, Американският университет има отговорността да стимулира и гради ежедневно взаимно ценене и почитание сред всички свои студенти, без значение от техния генезис, просвета, полово самоопределяне и всевъзможни други фактори, които внасят различност.

В Американския университет в България съществуват над 40 клуба по ползи – от спорт до бизнес, от предприемачество до политика, от танци до публицистика. Студентите в АУБ се образоват освен в час, само че всички извънкласни мероприятия обогатяват образованието им и способстват за тяхното развиване. В този случай, става въпрос за самодейност на студентски клуб и ние почитаме желанието им да провеждат разнообразни събития.

За нас, като просветителна институция, е от основно значение да мотивираме нашите ученици да бъдат обществено ангажирани към значимите „ горещи " тематики, които пораждат в публичното пространство.

Затова поддържаме тяхната разпоредителност и предпочитание да сложат пръст на пулса на времето и да разискват наболелите проблеми, а не да ги пренебрегват.

Смятаме, че с всичко това даваме добър образец на младежите в АУБ, който им разрешава след излизане от университета, да се впишат елементарно в актуалното световно общество и да продължат своя живот и кариерно развиване по един търпелив и с почитание към личността метод. По този метод АУБ гради бъдещи обществено ангажирани и с демократични възгледи жители. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР