Национален референдум за намаляване броя на депутатите от 945 на

...
Национален референдум за намаляване броя на депутатите от 945 на
Коментари Харесай

Италианците гласуват за намаляване броя на депутатите |

Национален референдум за понижаване броя на депутатите от 945 на 600 души и локални избори се организират през днешния ден и на следващия ден в Италия. В над 60 000 изборни секции са в действие ограниченията против разпространяването на COVID-19.

За кметове се гласоподава в над 900 общини, а за административни ръководители в 7 области: Вале ди Аоста, Венето, Лигурия, Тоскана, Марке, Кампания и Пулия, където право на глас имат общо над 18 милиона италианци.

Най-голям интерес съставлява изборът в обичайно „ алената ” област Тоскана, по този начин както и в южната Пулия, където ръководи демократическата партия. Според изследванията ще запазят актуалните си губернатори област Венето с Лука Дзая от „ Лига ”, област Кампания с демократа Винченцо Де Лука и Лигурия с Джовани Тоти, който предишният път завоюва с Форца Италия, а в този момент се показва с партията си Cambiamo - Да променим!, оповестява БНР.

Противоречиви са мненията за възможния резултат от вота за лявоцентристкото държавно управление на Джузепе Конте. Експерти считат, че при триумф на опозицията е по-вероятно да се стигне до политически промени, а кабинетът на Конте да продължи работата си в изключителната обстановка, неподходяща за предварителни избори.

Любопитен детайл от конкуренцията е, че партиите не са непрекъснати във визията си за референдума за понижаване броя на депутатите в Народното събрание, тъй като при позитивен отговор ще са наложителни промени и нов избирателен закон.

Право на този избор имат над 46 милиона италианци.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР