Националът Павел Маринов има договор с Берое за предстоящия сезон.

...
Националът Павел Маринов има договор с Берое за предстоящия сезон.
Коментари Харесай

Берое погледжа към титлата с Павел Маринов в състава

Националът Павел Маринов има контракт с Берое за идния сезон. Това разкри ръководителят на Управителния съвет на БК Берое Васил Кифев. Маринов има спогодба с клуба да напусне при оферта от чужбина, която го удовлетворява, оповестява клубният уебсайт.

" Павел е извънреден играч, който е на равнище Евролига. С него състава ни може да гони даже шампионската купа ", разяснява Кифев. Той добави, че всяка година се пробва да притегли Маринов, като изрази насладата си, че най-сетне е съумял да стори това.

Според него, Павел Маринов е фактор за българския баскетбол, както Димитър Бербатов във футбола и Стара Загора като град би трябвало да направи всичко допустимо да го задържи в Берое, тъй като се е отворила опция той да бъде притеглен, откакто бюджета на клуба към този момент е бил разпределен.

Васил Кифев сподели още, че и останалите новопривлечени състезатели са класни и с тях Берое е задължен да гони купата, купата и трофея в Балканската лига през идния сезон.

" През предишния сезон имахме доста проблеми в състава и не успяхме да реализираме задачите си, само че играчи като Александър Янев и Тихомир Желев се показаха на равнище и останаха в тима. Залагаме и на млади момчета с голям капацитет като Николай Титков и Евгени Василев, привлякохме и най-големият гений от ЦСКА Ивайло Тонев. Добавихме Николай Стоянов, който е извънредно значим за колектива с настроението, което внася в него на и отвън терена, както и Ваклинов в ролята на черноработник. По този метод направихме една доста добра селекция, която беше първи избор на треньора Любомир Минчев за български играчи ", разяснява Кифев.

Той сподели и по няколко думи за четиримата задгранични състезатели в Берое през новата акция.

" Тази година привлякохме един от най-хубавите играчи от кипърското състезание Адонис Файлър, който се отличава с извънреден атлетизъм и очевидно дава физическа разлика от гардовата линия. Конър Франкамп пък има невероятна визитка. Той е международен първенец с националния тим на Съединени американски щати за 16 и 17-годишна възраст, като е бил водеща фигура в този тим. С него направихме доста добра договорка. В подкошието искахме да имаме височина. За тази зона взехме Далин Бачински, който следим още от предишния сезон. Той е добре тестван, идва от баскетболно семейство, със страхотни габарити е, има добра линейна експедитивност, стреля добре от зоната за 3 точки, доста потребен е и считам, че идеално ще пасне на игровата идея на Любомир Минчев. Четвъртият чужденец, който привлякохме, се споделя Джеймс Уайт. Той ще играе на позиции 4 и 5, отличава се с доста добър отскок, уповавам се да запуши подкошието в отбранителен проект, като и да даде и в офанзива това, което се желае от него ", добави Кифев.

Председателят на УС на Берое призна, че в тима в никакъв случай не е имало по-добри български състезатели и изрази вяра, че българите и чужденците ще създадат един добър синхрон, който да докара до предстоящите от всички в клуба и неговите почитатели триумфи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР