Националът Александър Николов и тимът на Кучине Лубе (Чивитанова) намалиха

...
Националът Александър Николов и тимът на Кучине Лубе (Чивитанова) намалиха
Коментари Харесай

Алекс Николов: Постигнахме добър резултат

Националът Александър Николов и отборът на Кучине Лубе (Чивитанова) понижиха пасива си в 1/4-финалната серия в италианската Суперлига.

Воденият от Джанлоренцо Бленджини тим надигра УитЮ (Верона) и Алекс Грозданов с 3:0 (25:17, 25:22, 28:26) в третия 1/4-финален дуел посред им, изигран в " Еуросуоле Форум " пред съвсем 3000 фенове.

В първите два дуела Верона надигра противника с 3:0 и 3:2 гейма. 
 Фантастичен Алекс Николов заби 25 точки и донесе първи триумф на Лубе против Верона в полуфиналите Фантастичен Алекс Николов заби 25 точки и донесе първи триумф на Лубе против Верона в полуфиналите
Така възпитаниците на Радостин Стойчев водят в серията с 2-1 победи.

Играе се до 3 победи от 5 мача.

Решаващата четвърта среща е на 2 април (неделя), като при победа на Лубе, серията ще бъде изравнена. Успех на Верона пък ще донесе място на полуфиналите на Алекс Грозданов и съотборниците му.

Наставникът на първенците от Лубе Джанлоренцо Бленджини направи съществени промени в състава си, с което изненада Радостин Стойчев.

Бленджини пусна Алекс Николов в игра като диагонал на разпределителя, а звездата Иван Зайцев заигра като посрещач.

Освободен от посрещане, 19-годишният Алекс Николов се развихри и изигра най-хубавият си мач от началото на сезона за Лубе.

Алекс Николов бе праволинеен в офанзива и заби 25 точки с фантастична успеваемост в офанзива от 84%, осъществя 4 аса и приключи мача с коефициент +20.

„ Показахме доста положително показване, както се вижда от крайния резултат, който несъмнено е в наша изгода. Защо играх като диагонал на разпределителя? Бяхме го упражнявали по разнообразни мотиви и този път го използвахме за първи път по време на формален мач. Мисля, че с положителни резултати, тъй че ще забележим дали ще се повтори и в бъдеще ”, съобщи Алекс Николов след мача.

СНИМКИ: legavolley.it
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР