Натрапват се на обществото неприемливи неща - с тези думи

...
Натрапват се на обществото неприемливи неща - с тези думи
Коментари Харесай

Нинова за гей браковете: Няма да стане, това е България

Натрапват се на обществото неприемливи неща - с тези думи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова отговори на въпрос по какъв начин се отнася към концепцията за узаконяване на гей браковете и опцията гей двойки да осиновяват деца.

" Не може принудително в едно общество да вкарвате спогодба против насилието, не може принудително да вкарате гей браковете, няма да стане това ", сподели Нинова в изявление за радио " Дарик " като посочи, че Българска социалистическа партия има проблем по тематиката с Партията на европейските социалисти, чиито представители преди две седмици отначало са предизвестили, че Българска социалистическа партия бърка като не поддържа утвърждението на Истанбулската спогодба против насилието над дами.

Като посочи, че приказва от свое име, водачът на Българска социалистическа партия сподели: " Няма да се съгласим какъвто и напън да се оказва (...) Спасяваме българското християнско семейство, обичаи и българските деца ". Тя сподели, че чака доста удари против себе си персонално поради тази позиция като добави, че има моменти, в които би трябвало да вземеш позиция, до момента в който останалите политически водачи са се " скатали ".

Държавата да даде гаранции, че няма да се отметне за " Белене "

Лидерът на социалистите съобщи, че Българска социалистическа партия упорства страната да даде гаранции на евентуалния вложител в АЕЦ " Белене ", че няма да промени мнението си за плана и няма да пречи на бъдещото строителство. " Всички вложители, декларирали интерес, са поискали държавна гаранция, тъй като всяко държавно управление си сменя позицията. ГЕРБ 7-8 пъти си сменя позицията. Кой ще влага толкоз доста пари, в случай че няма сигурност, че страната стои зад строителството?! " попита риторично тя.

Според Нинова страната може да покаже поддръжка посредством банкова гаранция без да дава действителни пари, а по този начин вложителят ще има сигурността да докара плана до дъно. Тя посочи, че Българска социалистическа партия не желае гаранции за изкупуване на тока.

Председателят на Народното събрание казвал, че министър председателят е незапознат

Запитана за какво въпросите на опозицията към премиера Бойко Борисов са прекомерно малко (двайсетина за 1 година) Нинова отговори, че те са доста повече, само че ръководителят на Народното събрание ги прибирал с претекста, че не са от компетентността на премиера. " Председателят на Народното събрание злоупотребява с правата си и ни връща всички въпроси, не били от неговата подготвеност и то се оказва, че той не е способен по всички въпроси. Има доста проблеми, за които носи отговорност, само че се крие ".

Нинова даде образец и с вчерашното държание на Борисов, който взе участие в парламентарния надзор за пръв път от 11 месеца с думите: " Измъкнал се е през вчерашния ден през страничния вход, приказва 2 минути безспорни небивалици и се измъкна, с цел да не дава отговор на въпросите на публицистите, и за това била отговорна опозицията ".

Никакви обединения, а предварителни избори

Искаме оставката на този кабинет и избори, съобщи Нинова като в отговор на уточняващ въпрос акцентира, че изключва всякаква опция за коалиция сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ. Тя изясни съвпадението на някои от позициите на двете партии с думите: " Не ние имаме обща позиция с ГЕРБ, а просто те 7 пъти си смениха мнението и най-после одобриха нашето. Не, не мислим за обединения ".

" Прояви темперамент бе, човек "

България е най-корумпираната страна в Европа, откри Нинова откакто беше запитана каква е позицията на Българска социалистическа партия по отношение на концепцията на държавното управление да кандидатства за еврозоната. " Да аплайват, само че нали чухме оценките от европейските водачи и способени органи - не сте подготвени, не отговаряте на изискванията, справете се с корупцията, с финансовата непоклатимост и кражбата на пари ", сподели тя и добави, че България не е добре призната, тъй като европейските институции не имат вяра, че се оправяме с този проблем.

Едновременно с това тя прикани премиера да бъде по-решителен, когато отстоява националния интерес.
" Прояви темперамент бе, човек, " прикани Нинова Борисов като имаше поради българската позиция за индиферентност при разискването на намаляването на европарите за доближаване и политиките към мигрантите като даде образец с австрийския канцлер Себастиан Курц и унгарския министър председател Виктор Орбан.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР