Натовареното ежедневие и стресиращият начин на живот неизменно водят до

...
Натовареното ежедневие и стресиращият начин на живот неизменно водят до
Коментари Харесай

Кои храни свалят кръвното налягане

Натовареното всекидневие и стресиращият метод на живот непроменяемо водят до последователно повишение на кръвното налягане. Обикновено стигаме до медикаменти, едвам когато границите му станат прекомерно високи. Но доста по-добре е да вземем авансово ограничения и с малко старания понижим риска от хипертония. Можем просто да направляваме хранителния си режим и увеличим приема на тези храни, които оказват помощ за понижаване на стойностите на кръвното ни налягане. Ето най-популярните от тях:
ЦИТРУСОВИ  ПЛОДОВЕ
Грейпфрутите, портокалите и лимоните са богати на витамини, минерали, които са потребни за сърцето и понижават кръвното налягане.
Медици направили 5-месечно проучване измежду 101 японски дами, които всеки ден приемали лимонен сок, комбиниран с къса разходка. Това довело до доста понижаване на кръвното им налягане, което, съгласно учените, се дължи на съществуването на лимонова киселина и флавоноид в лимона.
Същият резултат имат грейпфрутът и сокът от грейпфрут. Но в случай че пиете медикаменти за високо кръвно налягане, внимавайте с приемането на грейпфрут, тъй като е несъответстващ с някои лекарства. 
СЬОМГА
 5 признака за високо кръвно, които постоянно пренебрегваме 5 признака за високо кръвно, които постоянно пренебрегваме
Много постоянно хората не обръщат внимание на болежки или неразположение по тяло с вярата, че става въпрос за нещо дребно, което ще отми...
Сьомгата е отличен източник на омега-3 мастни киселини, които имат извънредно здравословен резултат. Тези мазнини намаляват кръвното налягане и управляват равнището на холестерол. Редовната консумация на сьомга понижава доста риска от хипертония.
ТИКВЕНИ СЕМКИ
Тиквените семки може да са дребни, само че за сметка на това извънредно потребни и хранителни. Те са богати на цинк, магнезий, калий, аргинин и аминокиселина, нужна за производството на азотна киселина, което води до понижаване на кръвното налягане. Същият резултат има олиото, създадено от тиквени семки.

БОБ И ЛЕЩА
 Лесен трик за събаряне на кръвното налягане Лесен трик за събаряне на кръвното налягане
Високото кръвно налягане може да е доста рисково за организма на човек, по тази причина постоянните профилактични прегледи са чудесна предварителна защита и в...
Бобът и лещата са богати на хранителни субстанции, които контролират кръвното налягане, измежду които фибри, магнезий и калий. Многобройни изследвания потвърждават, че включването на фасул и леща в менюта на хора с хипертония води до позитивен резултат в битката с високото кръвно налягане.
МОРКОВИ
Хрупкави, сладки и хранителни, морковите са главен зарзават в диетата на доста хора. Богати са на фенолови съединения като хлорогенна и кафеена киселини, които понижават възпаленията, а това води до намаляване равнищата на кръвно налягане. Макар морковите да се употребяват сготвени, най-полезни са в сурово положение, тъй като се резервират потребните им съставки.
ЦЕЛИНА
Целината е известен зарзават и фалшификация с позитивен резултат върху кръвното налягане. Тя съдържа фталиди, които отпускат мускулите към артериите и разрешават на кръвоносните съдове да се уголемяват, което води до понижаване кръвното налягане.
 Безценен съвет за хората с високо кръвно налягане Безценен съвет за хората с високо кръвно налягане
Дoц. доктор Кирил Кaрaмфилoв e зaвeждaщ нa Oтдeлeниe пo инвaзивнa кaрдиoлoгия в Унивeрcитeтcкa бoлницa „ Aлeкcaндрoвcкa ” в Coфи...
КИСЕЛО МЛЯКО
Киселото мляко е богат на хранителни субстанции артикул, който съдържа минерали, регулиращи кръвното налягане, измежду които калий и калций. Изследване измежду 28 студенти посочило, че при консумация на кисело мляко 3 пъти дневно се понижава с 13% рискът от високо кръвно налягане.
БИЛКИ И ПОДПРАВКИ
Определени билки и подправки са богати на съединения, които понижават кръвното налягане. Сред тях са: семена от целина, шафран, кориандър, черен кимион, канела, женшен, сладостен босилек, джинджифил. Това са единствено част от билките, за които посредством направени проучвания върху хора и животни, се потвърди, че понижават кръвното налягане.
Можем да прибавим още зеленчуци, измежду които домати, цвекло, спанак, броколи, както и шамфъстък, чия . Колкото по-рано включим тези потребни храни в менюто си, толкоз повече понижаваме вероятността един ден да посегнем към лекарства за хипертония.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР