Натовареното ежедневие и редовните сблъсъци с предизвикателства са най-честата причина,

...
Натовареното ежедневие и редовните сблъсъци с предизвикателства са най-честата причина,
Коментари Харесай

Как да се справим със стреса -

Натовареното всекидневие и постоянните конфликти с провокации са най-честата причина, която трансформира напрежението в наш сателит. Дали проблеми в работата или такива от персонално естество, прекомерната прочувствена натовареност се натрупва и избива под формата на непрекъсната натегнатост.

Най-добрият метод да се справите сполучливо със напрежението е като установите повода за него. Всеки проблем има решение, стига да погледнете обстановката под верния ъгъл и да поемете надзор. Изолирането на проблемите може единствено ще утежни напрежението, за това предприемете дейности за преодоляване на напрежението.

Бъдете дейни

Най-добрият метод да свалите напрежението и прочувствения багаж е посредством физическа интензивност. Изберете си обичана интензивност – фитнес, йога, разходки измежду природата, джогинг, плуване, танци, бокс и така нататък, и започнете да спортувате постоянно, най-малко няколко пъти в седмицата.

Редовните извършения ще ви оказват помощ да изчистите мислите си и да се справите с проблемите по-лесно и рационално.

Запишете си час за още през днешния ден и излезте от порочния кръг на терзанията и непрестанно нарасналите равнища на стрес.

Поемете контрола

Всеки проблем си има решение. Пасивната позиция и неизказаните думи в разнообразни обстановки ускоряват възприятието за загуба на надзор и положенията на стрес. Психолозите поучават да поемете надзор над предизвикателните обстановки и да се фокусирате върху намирането на решение, което удовлетворява самите вас, а не възприятията на някой различен.

Отделете време за себе си

В днешно време работим непрекъснато и прехвърляме ангажимент след ангажимент в работата, образованието, фамилията, семейството … И най-после осъзнаваме, че от месеци тичаме по задания, без да си поемем мирис и да се вслушаме в личното си тяло, мисли и усеща. Точно тази забързаност е и главната причина за натрупването на стрес.

Отделете си време за себе си. Време, което ще прекарате сами, в компанията на личните си мисли и занимавайки се с нещо прелестно и релаксиращо, като взимането на дълга вана, четенето на обичана книга или даже почивка до красива естествена дестинация.

Избягвайте нездравословните привички

Тютюнопушенето, несъразмерната консумация на алкохол или кофеин няма да ви оказват помощ да овладеете напрежението, а единствено ще го засилят. Много хора вършат грешката да се опират на някой нездравословен табиет, за утеха и събаряне на напрежението. В дълготраен проект обаче, тези нездравословни „ патерици “ ще ви докарат съществени проблеми, с които ще се справите още по-трудно.
Вместо да търсите разтуха в пиянство или пушене, пробвайте се да започнете да практикувате нещо потребно – като йога, спорт, дихателни извършения или групови екскурзии. От една страна провокациите и изгодите за тялото от друга ще ви оказват помощ да излезете от клопката на паниките и напрежението и просто да живеете.

Контактувайте повече

Любимите хора са най-хубавата поддръжка, която можете да получите за оправянето с проблем. Любим човек, семейство или положителни другари и сътрудници могат да ви оказват помощ да видите провокациите, пред които сте изправени под радикално друг ъгъл и да ви оказват помощ да излезете от порочния кръговрат на терзанията и напрежението.

За това не се затваряйте в себе си непрестанно. ОК е да си вземете малко отмора и време за себе си, само че не трябва да се откъсвате изцяло от обществените контакти. Организирайте излизане с другари или фамилията си. Времето, прекарано в компанията на други хора ще ви разведри и помогне да забравите за напрежението.

Не всеки разполага с приближен човек, с който да показа. А в някои случаи е по-лесно да споделите с добър експерт, който ще ви изслуша и помогне с съответен съвет за дейно справяне със напрежението.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР