Натовареният работен график, задачите, които се трупат, сроковете, които ви

...
Натовареният работен график, задачите, които се трупат, сроковете, които ви
Коментари Харесай

4 причини да не се храните на бюрото пред компютъра

Натовареният работен график, дилемите, които се натрупат, периодите, които ви притискат провокират освен стрес, само че и проблеми с храносмилателната система и общото здравословно положение поради неточности в метода на хранене. Енергията от храната е значима за поддържане на паметта и когнитивните функционалности в положително положение, за работата на всички органи и системи.

Грешките в диетата по време на работа могат да ви създадат мързеливи, сънливи, разсеяни и непродуктивни, а неналичието на първокласен обяд да докара до нарушавания в активността на храносмилателната система, дефицит на витамини и минерали и като цяло до здравословни проблеми. Обедната отмора не е разкош и не е измислена инцидентно. Не я прекарвайте със сандвич на бюрото, защото това ще ви донесе негативи, а не спестени минутки и първокласен работен развой.
Синдром на компютърното зрение
  Без значение дали сме на работа или сме си вкъщи, ние прекарваме огромна част от времето си, тренчени в екран или екран и очит...

Защо да не обядвате пред компютъра?

1.       Бактерии и микроби

Клавиатурата и мишката са едни от най-мръсните неща в офиса, постоянно върху тях може да откриете повече микроби, в сравнение с върху тоалетната паница. Хигиената на ръцете е основна изключително по време на пандемии. Обядвайте на чисто място и не докосвайте бюрото и техниката, до момента в който го вършиме.

2.       Повече калории

Когато хапвате на бюрото, работейки, вниманието ви е заето с това, което вършиме и възприятието за задоволеност идва по-бавно. Хората, хранещи се пред компютъра или пред преносим компютър, тв приемник и така нататък, поемат доста повече калории от тези, които се концентрират единствено върху обяда си. Това може да докара до непотребни килограми, водещи след себе си заплаха от сърдечно-съдови болести, диабет и влошено здравословно положение.
Писането на ръка е по-полезно за мозъка
Изследователи от университета Принстън и Калифорнийския университет организираха поредност от проучвания, с цел да потвърдят разликите сред ст...

3.       Липса на отмора и обществен живот

Обядът пред компютъра ви лишава от пресен въздух, обменени хрумвания с сътрудниците, отмора и отърсване от проблемите. Ако се случва рядко, не е проблем,  само че систематичното хранене на бюрото ще ви сътвори куп неприятности – от меланхолия, през изтощеност до липса на връзка с екипа.

4.       Синдром бърнаут

8-часовият работен ден, който продължава от време на време и повече от 8 часа и е комбиниран и с взимане на работа за у дома плюс неизползването на обедната отмора за релакс, ще ви доведат не до върха на кариерата и служебната подчиненост, а до бърнаут. Синдромът бърнаут или така наречен прегряване напълно не е съвременна дума, а действителен факт при доста чиновници, които не умеят да почиват качествено и се претрупват. Подобно развиване не е от изгода нито за вас, нито за компанията. Направете положително на себе си, шефа си и сътрудниците и просто прекарайте час на открито в приятна компания и с апетитен обяд.

 
Внимавайте! Ако седите по този начин пред компютъра, ще получите изкривявания!
Един средностатистически чиновник, който работи 8 часа на ден, прекарва приблизително 170 часа в офиса на месец. В същото време доста огромна ч...

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР