НАТО разполага американски войници в България като част от плановете

...
НАТО разполага американски войници в България като част от плановете
Коментари Харесай

НАТО ще разположи американски войници в България

НАТО разполага американски бойци в България като част от проектите на Алианса да брани източния фланг. Това оповестява задачата на Съединени американски щати в НАТО в профила си в Туитър.

" Завръщане с гръм и тропот ", гласи постът, и прибавя: " След 80 години 101-ва въздушнодесантна дивизия, известна като Screaming Eagles, се завръща в Европа. Близо 2400 бойци ще бъдат ситуирани в Румъния, България, Унгария и Словакия, с цел да пазят източния фланг на НАТО, да успокоят нашите съдружници и да възпират нашите съперници. #НиеСмеНАТО ".

Към момента не е ясно каква част от военните ще останат в България.

През март НАТО реши да разположи батальонни бойни групи по източния си фланг, а решението за това бе утвърдено от българското държавно управление през май.

Преди два дни министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин удостовери уговорката на Съединени американски щати да оказват помощ на балтийския район да се отбрани от опасността от Русия, като означи, че страната му ще организира повече военни учения с балтийски страни като Латвия и ще се опита да обезпечи повече образование за тези райони. Лойд Остин е първият министър на защитата на Съединени американски щати, който посещава Латвия от близо 30 години насам, а визитата акцентира възходящото значение на западните съседки на Русия, предава БГНЕС.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР