НАТО отхвърли искането на Русия алиансът да изтегли войските си

...
НАТО отхвърли искането на Русия алиансът да изтегли войските си
Коментари Харесай

НАТО отхвърли искането на Русия за изтегляне от България и Румъния

НАТО отхвърли настояването на Русия алиансът да изтегли войските си от източноевропейските си членки България и Румъния. 

" НАТО няма да се откаже от способността ни да се пазиме и отбраняваме взаимно, в това число с наличието на войски в източната част на Алианса. Исканията на Русия биха основали първокласни и второкласни членове на НАТО, което не можем да приемем ", съобщи говорителката на НАТО Оана Лунджеску, представена от БГНЕС.

" Ние отхвърляме всяка концепция за сфери на въздействие в Европа. Винаги ще реагираме на всяко утежняване на средата за сигурност, в това число посредством подсилване на груповата ни защита. НАТО е бдителна и продължава да прави оценка нуждата от подсилване на източната част на нашия Алианс ", се споделя още в изказването.

Руското външно министерство сложи настояването в петък преди договарянията със Съединените щати, в които Москва се опитваше да изиска от Вашингтон редица гаранции за сигурност. Напрежението се усили, защото Западът упреква Русия, че заплашва да нахлуе в прилежаща Украйна, като струпва към 100 000 бойци по границата ѝ. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР