НАТО остава нащрек, въпреки разпространението на коронавируса, включително в Прибалтика,

...
НАТО остава нащрек, въпреки разпространението на коронавируса, включително в Прибалтика,
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО остава нащрек въпреки пандемията

НАТО остава нащрек, макар разпространяването на ковид, в това число в Прибалтика, където продължава да следи активността на Русия, съобщи генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг.

“Ние поддържаме нашата оперативна подготвеност, продължаваме да патрулираме въздушното пространство и военноморските интервенции ”, сподели генералният секретар на НАТО след видеоконференция с присъединяване на външните министри на Алианса.

Според него на виртуална среща е била разисквана битката против рецесията, провокирана от разпространяването на COVID-19, в това число въпросите за поддържане на бойната подготвеност на съюза. “Отговорността на НАТО е да подсигурява, че тази здравна рецесия няма да се трансформира в рецесия на сигурността. Основната ни задача е да подсигуряваме защитата разгара на рецесията ”, сподели Столтенберг.

Генералният секретар означи, че НАТО продължава да следи съветското военно наличие покрай границите на алианса, в това число интервенциите на военноморските сили в Северно море. „ Ние осигуряваме възпиращо влияние на фона на ковид “, съобщи Столтенберг. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР