НАТО констатира голям напредък от страна на Грузия в подготовката

...
НАТО констатира голям напредък от страна на Грузия в подготовката
Коментари Харесай

НАТО: Грузия показва голям напредък по пътя към членството в Алианса

НАТО установи огромен прогрес от страна на Грузия в подготовката й за участие в Алианса, съобщи Дойче веле.

" Грузия има значителен прогрес в провеждането на промените, икономическото развиване, основаването на ефикасни институции в областта на сигурността и защитата ", разяснява заместник-генералният секретар на НАТО Роуз Гьотемюлер при визитата си в Тбилиси.

Тя акцентира, че Грузия има принос за груповата сигурност в Алианса и съответно за постигането на непоклатимост в Афганистан.

Гьотемюлер съобщи, че НАТО продължава подготовката за приемането на Грузия в организацията по силата на решението, взето в Букурещ през 2008 година

 Столтенберг: Грузия ще стане член на НАТО
Столтенберг: Грузия ще стане член на НАТО

Алиансът ще продължи да поддържа и напъните на Украйна...

Същевременно тя съобщи, че Алиансът поддържа суверенитета и териториалната целокупност на Грузия и прикани Русия да изтегли военните си от грузинските територии Абхазия и Южна Осетия.

Роуз Гьотемюлер беседва със заместник-министъра на външните работи Давид Дондуа. В програмата на визитата й в Тбилиси е планувана среща с президента на Грузия - Георгий Маргвелашвили, вицепремиера и министър на вътрешните работи Георгий Гахария и заместник-министъра на защитата Лела Чиковани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР