НАТО иска диалог с Русия за военната прозрачност и намаляване

...
НАТО иска диалог с Русия за военната прозрачност и намаляване
Коментари Харесай

НАТО иска диалог с Русия за намаляване на риска с оттеглянето от Открито небе

НАТО желае разговор с Русия за военната бистрота и понижаване на риска в границите на Съвета Русия-НАТО по отношение на решението на Русия да се отдръпна от Договора " Открито небе " , разяснява пред ТАСС в петък заместник-официалният представител на алианса Пиер Казалет.

" Ние взехме под внимание заявеното от Русия желание да напусне Договора ", разяснява той. Казалет повтаря позицията на Съединени американски щати , които през 2020 година обосновават едностранното си отдръпване от контракта с обвинявания против Русия по отношение на ненапълно използване на наредбите от Москва.

" Селективното осъществяване на отговорностите на Русия по Договора " Открито небе " от известно време подкопава приноса на този значим контракт за сигурността и стабилността в евроатлантическия район. Всички съдружници се ангажират с ефикасен надзор на оръжията , разоръжаване и неразпространение, които са от значително значение за нашата сигурност ", съобщи той.

По-рано съветското външно министерство разгласи, че Москва стартира вътрешни процедури за евакуиране на Русия от Договора " Открито небе " .
 Русия стартира процедура по евакуиране от Договора
Русия стартира процедура по евакуиране от Договора " Открито небе "

Оттеглянето на Съединени американски щати от контракта нанася сериозна вреда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР