Натискът по границата ни с Турция и Гърция през тази ...

Натискът по границата ни с Турция и Гърция през тази

Мигрантите - пет пъти по-малко от предходната криза през 2015 г.

Натискът по границата ни с Турция и Гърция през тази година е повишен шест пъти по отношение на предходната 2020 година, само че към 5 септември данните сочат четири пъти по-ниски равнища по отношение на миналата мигрантска рецесия от 2015 година. Това заяви Министерство на вътрешните работи шефът Бойко Рашков след съвещанието на Съвета по сигурността към държавното управление, представен от БНР.

Министърът заяви, че за ремонта на оградата по границата ни с Турция на този стадий ще са нужни към 4 милиона лв.. Още по темата9 сеп 2021 08:32302 сеп 2021 21:00571 сеп 2021 13:5159Стопанисването на оградата ще премине към Министерство на вътрешните работи и Гранична полиция, това е контрактувано и с регионалните шефове, които сега имат отговорност да подържат оборудването.

На този стадий потенциалът на центровете за мигранти към Министерство на вътрешните работи не е напълнен, при нужда ще се разкрият нови, уточни Рашков.

"Ремонтирали сме някои, които до момента не са работили, и сме в такава подготвеност. Но увеличение, фрапантно, на броя на признатите в тези домове чужденци не се следи. Условията са относително положителни. За тези хора се поставят нужните грижи. Обръща се съществено внимание на това да бъдат въпреки всичко в карантина, тъй като там работят и чиновници на Министерство на вътрешните работи, и представители на някои от службите, тъй като въпреки всичко някои от тях са без документи, ние не знаем какви са тези хора ", сподели той.

По обявата работи:

Източник: dnes.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg