Настоящото поколение Toyota GR86 дебютира през изминалата година и първите ...

Настоящото поколение Toyota GR86 дебютира през изминалата година и първите

Toyota отказа гаранция заради снимка във Facebook

Настоящото потомство Toyota GR86 дебютира през миналата година и първите бройки от второто потомство на модела от дълго време са при своите притежатели. Двувратото купе, създадено взаимно със Subaru си завоюва почитатели при автомобилните запалянковци и постоянно е купуван точно от такива.

Именно подобен е и Блейк Алварадо, който закупува своята GR86 през миналата година и съумява да ѝ навърти към 15 хиляди километра преди моторът ѝ да се счупи. Алвардо не се тормози от този факт и откарва колата си в посланичество на марката, където си мисли, че ремонтът ще бъде затрупан от гаранцията и скоро ще получи работещата и движеща се кола.

`Toyota

Това, обаче не се случва, а притежателят получава копие от фотография на която се вижда по какъв начин той „ дрифти “ със своят автомобил към три месеца преди счупването на мотора. Алварадо споделя, че вместо комисия, която да отвори и да прегледа мотора, някой от представителството е отворил обществените мрежи в които е регистриран и е „ инспектирал “ тях. От представителството даже се позовали на видео от YouTube в което той кара друга Toyota GR86 на писта.
`Toyota

В последна сметка, казусът се оказва строшен биелен лагер. Около него се виждала и сива грес, което било постоянно срещан проблем и докладван от други. Техникът на представителството декларирал, че това било постоянно срещан проблем при дрифт. След отхвърли за покриване на ремонтите по гаранция, Алварадо би трябвало да заплати към 10 хиляди евро за ремонта на своята Toyota.

`Toyota

Той отказал да го направи и вместо това разкрил мотор от идентично Subaru BRZ, който заменил неговия развален мотор. Алварадо споделя, че е извънредно отчаян, така като Toyota популяризира GR86 като кола, която няма проблем да бъде карана на писта и даже се предлага с 1-годишен абонамент за събития на NASA (National Auto Sport Association).
`Toyota

Източник: fakti.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg