Настоящото електрическо портфолио на японците от Nissan се върти предимно

...
Настоящото електрическо портфолио на японците от Nissan се върти предимно
Коментари Харесай

Електрическият SUV на Nissan ще влезе в масово производство



Настоящото електрическо портфолио на японците от Nissan се върти най-вече към модела Leaf, само че компанията към този момент е подготвена да диверсифицира производството си. Шефът на европейското дизайнерско звено на Nissan Мамору Аоки разкрива пред Autocar, че до няколко години ще стартира да се създава всеобщо прототипът IMx. Не е ясно какъв брой ще се промени индустриалният модел по отношение на прототипа, само че евентуално Nissan ще желаят да запазят продуктивността на IMx. Прототипът обещаваше 435 конски сили и пробег от 600 километра с едно зареждане на батериите.

Подобни стойности слагат японския SUV като директен съперник на Tesla Model X, в случай че Nissan съумеят да изпълнят обещанията си в модела, който ще се появи по улиците. Разбира се, както при всеки първообраз, някои детайли на дизайна ще отпаднат - да вземем за пример гигантските нископрофилни джанти и острите ръбове по предната ризница.

Въпреки това, някои от по-смелите и забавни решения ще останат - Аоки твърди, че интериорното решение за примес на дърво и транспарантна пластмаса ще откри път до крайния артикул. Renault-Nissan има постоянна и добра начертана пътна карта, що се отнася до електрическите автомобили - чакат се осем модела до 2022-а година. И до момента в който французите много намерено споделят информация за моделите си, до този миг Nissan бяха много тихи. Новата информация за електрическия SUV демонстрира, че японците също се движат по течението, което в се носи към електрическо бъдеще на колите.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР