Настоящият вицепремиер и министър на икономиката Корнелия Нинова подаде оставка

...
Настоящият вицепремиер и министър на икономиката Корнелия Нинова подаде оставка
Коментари Харесай

Ключов конгрес на левицата. БСП решава за оставката на Нинова

Настоящият вицепремиер и министър на стопанската система Корнелия Нинова подаде оставка от лидерския пост в края на предходната година. Очаква се делегатите от левицата да я одобряват и да насрочат нови избори за партиен водач. Има догадка обаче, при която оставката може да бъде отхвърлена и Нинова да остане отпред на Българска социалистическа партия.

Конгресът на левицата се случва на фона на брожения и вътрешна съпротива. Последните кавги в лявото пространство станаха поради уволнени публицисти от в. “Дума”, които упрекват директно управлението на Българска социалистическа партия в авторитаризъм.

Крум Зарков е единственият декларирал, че желае да оглави левицата. И той и Нинова са за това изборът да е директен - от членовете на Българска социалистическа партия, а не на делегати от конгреса. Единствено Нинова обаче е получавала поддръжка при тези условия.

Нинова подаде оставка на брифинг откакто станаха ясни изборните резултати на 14 ноември. Левицата продължи да губи доверие и този път гласоподавателите я подредиха на четвърто място - след “Продължаваме промяната”, ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това е голям провал за левицата, която събра едвам 267 817 гласа или 10.21% от гласовете. За съпоставяне на изборите през юли левицата завоюва 14.78% от гласовете.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР