Настоящият световен шампион в MotoGP Марк Маркес победи Маверик Винялес

...
Настоящият световен шампион в MotoGP Марк Маркес победи Маверик Винялес
Коментари Харесай

Маркес победи Винялес в третата MotoGP тренировка с 0.001 сек

Настоящият международен първенец в MotoGP Марк Маркес победи Маверик Винялес с 0.001 секунди в третата подготовка от спортния уикенд на шампионата в Холандия. Третото място зае сателитният водач на Honda Кал Кръчлоу. Сесията бе напрегната и водачите от топ 5 бяха разграничени от едвам 0.062 секунди.

#MotoGP FP3 @marcmarquez93 pips @maverickmack25 by 0.001 to the top spot with @calcrutchlow in third!

The top 5 is split by just 0.062 #DutchGP pic.twitter.com/a1vpfZ4KTf
— MotoGP™ (@MotoGP) June 30, 2018
Постижението на Винялес от 1:33.378 минути от през вчерашния ден остана неподобрено съвсем до самия завършек на 45-минутната подготовка. Слагайки софт гуми, Кал Кръчлоу първи усъвършенства значително времето си и излезе на първа позиция. Малко по-късно обаче Маркес вложи силите си и излезе отпред с преднина от едвам 6 хилядни по отношение на Кал.

В самия завършек на сесията Винялес съумя да запише чудесно време, като единствено една хилядна го делеше от номер 1. Зад Кръчлоу четвърти се подреди Валентино Роси с втората заводска Yamaha, на единствено 0.047 секунди обратно. Андреа Яноне със Suzuki добави първата петица.

Победителят от последните два кръга в MotoGP Хорхе Лоренсо остана шести, на четири десети от Маркес, само че и на седем пред Данило Петручи, който зае идващото място в сесията. Италианецът със сателитен Ducati не съумя да усъвършенства времената си от петък.

В топ 10 влязоха още Алейш Еспергаро с Aprilia, Алваро Баутиста със сателитен Ducati и Андреа Довициозо с втория фабричен Ducati.

За първи път през сезон 2018 Йоан Зарко не съумя да влезе непосредствено в групата на втората подготовка. Заедно с него това не реализираха още Дани Педроса от Honda и Алекс Ринс от Suzuki, които са любимците в Q1.

Единствената злополука в сесията претърпя Франко Морбидели, който бе отведен в медицинския център след случая.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР