Настоящият шампион в Шампионската лига прескочи без никакви трудности своята

...
Настоящият шампион в Шампионската лига прескочи без никакви трудности своята
Коментари Харесай

Байерн отново наказа РБ Залцбург и влетя 1/8-финалите

Настоящият първенец в Шампионската лига прескочи без никакви компликации своята група " А " и ще продължи отбраната на трофея си на 1/8-финалите. Тази вечер германците записаха четвърта поредна победа на сметката си, откакто още веднъж надиграха с 3:1 на своя " ". Гостите стояха сносно, изключително през първото полувреме, само че не се възползваха от ситуациите си, до момента в който баварците бяха безпощадни в предни позиции и с голове на в 43-ата, Кингси Коман в 53-ата и в 68-ата минута взеха своето. Австрийците въпреки всичко стигнаха до почетно попадение, а негов създател бе Мергим Бериша в 73-ата минута.

Байерн имаше първата голова опция в мача в 8-ата минута, когато стреля от отдалеченост над вратата. След това обаче гостите пропуснаха няколко положителни положения. В 15-ата минута груба неточност в защитата на домакините разреши да се стигне до контраофанзива, първо Мергим Бериша се озова на голова позиция, само че не съумя да преодолее, а по-късно при опита за добавка Енок Муепу стреля едва и разреши на вратаря да улови.

Само две минути по-късно Бериша стреля с глава от близко около вратата. Най-големият пропуск за австрийците обаче направи Доминик Собослай в 36-ата минута, когато остана очи в очи с Нойер, само че не съумя да вкара.

Така в края на полувремето се удостовери остарялата футболна максима, че когато не вкараш, ще ти вкарат. насочи мощен удар, който затрудни вратаря и при добавката от близко Роберт Левандовски откри резулатта в интерес на Байерн.

В началото на втората част домакините удвоиха преднината си. В 53-ата минута се освободи пред наказателното поле и стреля, като се получи рикошет и кълбото се озова в мрежата за 2:0.

В 66-ата минута баварците останаха в понижен състав, откакто извърши недомислен фаул и получи втори жълт и червен картон. Въпреки това те вкараха трети гол в 68-ата минута. Коман центрира за Сане, който от близко с глава вкара за 3::0.

Макар този гол на процедура да реши всичко в мача, гостите продължиха да играят за достойнството си и в 70-ата минута бяха покрай гол, само че на два пъти Нойер направи блестящи спасявания след удари от близко на Бериша и Муепу.

Все отново австрийците съумяха да вкарат почетно попадение в 73-ата минута. Собослай пусна прелестен пас зад отбраната за Бериша, който от близко бе прецизен за 3:1.

Гостите можеха да вкарат и втори гол в 84-ата минута, само че още веднъж Нойер избави изстрел на Лука Сучич.

В последна сметка мачът приключи с триумф на Байерн и той си подсигурява продължение напред в шампионата и първото място в групата. Република България Залцбург пък остава на последното място с 1 точка и много илюзорни шансове за продължение напред.

Шампионска Лига 4 кръг, сряда 25 ноември  Байерн Мюнхен 3:1краен резулат  Република България Залцбург
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР