Настоящият носител на трофея от излиза за последния си двубой

...
Настоящият носител на трофея от излиза за последния си двубой
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Зенит - Челси 2:3, още един пълен обрат

Настоящият притежател на трофея от излиза за последния си дуел от груповата фаза на сезон 2021/2022. има тежко посещение в Санкт Петербург при двуцифрените минусови температури (към 17:00 часа локално време бе -11 градуса, а до началото на мача сигурно ще паднат още). Домакин на " сините " ще бъде локалният гранд Зенит.
Обновено: Руснаците са затворили стадиона си и и температурата вътре е 20 градуса!
Сблъсъкът на " Газпром Арена " бе поверен за управление на родения в Нидерландия рефер Сердар Гьозюбюк. Мачът ще стартира в 19:45 часа българско време и ще можете да го следите .
СЪСТАВИ
Зенит : Кержаков, Сантос, Бариос, Ловрен, Азмун, Вендел, Малком, Клаудиньо, Кузяев, Караваев, Ракитский
Челси : Арисабалага, Джеймс, Кристенсен, Аспиликуета, Сар, Хъдсън-Одой, Саул, Баркли, Маунт, Вернер, Лукаку
Още във втората минута гостите поведоха в резултата посредством Тимо Вернер - след центриране от корнер Кристенсен отклони топката с глава и германецът постави крайник на нейния път за 1:0 !
В 26-ата минута руснаците стигнаха до най-чистото си състояние в срещата. Малком бе изведен по превъзходен метод и остана очи в очи с Кепа, като имаше задоволително време, с цел да реши по какъв начин да го преодолее, само че в последна сметка среля в тялото на излезлия, с цел да съкрати ъгъла пазач.
Това бе върхът на надмощието за Зенит, което се наблюдаваше в последните минути. Руснаците заиграха по доста добър метод, само че се регистрираха с няколко съществени пропуща.
В 34-ата минута Челси сътвори първата 100%-ова опция за попадение след гола. Невероятен пас в наказателното поле, където Маунт стреля от въздуха, само че Кержаков бе на място и избави от непосредствена отдалеченост.
38` - 1:1! Резултатът справедливо бе подравнен! Сантос центрира превъзходно и матира защитата на гостите, а там от втора позиция излезе Клаудиньо и от границата на вратарското поле засече с глава топка и не остави никакви шансове на Кепа!
42` - 2:1! Азмун бе изведен с подаване зад защитата на Челси, която бе съвсем на централната линия. Той показва отлична скорост и се озова против Кепа, като направи лъжливо придвижване и надбяга стража, с цел да вкара по-късно на празна врата.
Секунди по-късно Азмун още веднъж бе изведен самичък против Кепа, само че вратарят избави с една ръка по великолепен метод!
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
62` - 2:2! Втората част почна на доста високи обороти, а гостите подвигнаха оборотите. Това докара до изравнителния гол. Вернер направи впечатляващо двойно подаване с Баркли и се озова в наказателното поле против вратаря. Германският национал комбинира вляво от себе си с Лукаку, който вкара на празна врата.
В 71-ата минута Азмур засече по отличен метод с глава в наказателното поле точно центриране на собствен съотборник. Там обаче Кепа сподели удивителен инстикт и избави по необикновен метод вратата си.
85` - 2:3! Вернер получи в наказателното поле и без да се бави стреля мощно по диагонала, с цел да оформи още един цялостен поврат в срещата.
Носителят на трофея от предходната акция Челси излиза в последния си дуел от груповата фаза. Към момента " сините " са водачи с 12 точки, само че толкоз има и вторият Ювентус, който обаче е с по-лоша голова разлика. Всеки резултат, друг от триумф за Томас Тухел, слага под сериозен риск лидерската позиция и надлежно по-лесния най-малко на хартия конкурент за осминафиналите.
Руският Зенит няма да играе за нищо, с изключение на за достойнството си, а и да не забравяме, несъмнено, финансовата позиция, защото приходите в Шампионска лига са доста, доста съществени. Тимът има 4 точки и е на 3-та позиция, като е с 3 пункта повече от последния Малмьо. Шведите обаче са с по-лоши индикатори в директните конфликти и даже при знамение и победа над Ювентус, нямат и математически шансове за класиране.
Европейският клубен първенец ще би трябвало да се оправя без няколко основни играчи. В полузащитата Жоржиньо, Канте и Ковачич са с травми, в защита Чалоба и Чилуел няма да могат да вземат присъединяване, също заради контузии, до момента в който Кай Хаверц е под въпрос за срещата.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР