Настоящият мениджър на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола е отхвърлил до

...
Настоящият мениджър на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола е отхвърлил до
Коментари Харесай

Пеп отрязал Абрамович половин дузина пъти

Настоящият управител на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола е отхвърлил досега шест оферти от страна на притежателя на Челси Роман Абрамович. Според "The Athletic " съветският милиардер бил захласнат от испанския експерт още до момента в който последният трупаше триумфите, които реализира с Барселона.

Изданието твърди, че първият опит на Абрамович да притегли Гуардиола в Челси е бил през 2010 година, а няколко месеца по-късно, откакто Карло Анчелоти се раздели с лондончани, Пеп още веднъж е бил потърсен. Третият опит е бил при започване на 2012-а, когато завърши късият престой на Андре Вилаш-Боаш на "Стамфорд Бридж ". Но и тогава притежателят на "сините " е блъснал на камък в опита си да изкуси Гуардиола да напусне Барселона.

Малко по-късно Пеп шокира целия свят с изявлението, че желае да се отдръпна в края на сезона и да си вземе отмора за една година. Това не е спряло Абрамович да направи следващ опит преди началото на сезон 2012/13, макар че преди малко Челси бе спечелил Шампионската лига с Роберто Ди Матео. През ноември 2012-а Ди Матео бе уволнен, а краткотрайно на поста бе назначен Рафаел Бенитес. Тогава от Челси са потърсили Гуардиола за пети път. Последният опит е бил след второто уволняване на Жозе Моуриньо - през декември 2015-а. Тогава Пеп е получил предлагането да поеме тима през лятото на 2016-а.

Причините за непрекъснатите отводи на Гуардила са, че той към този момент е бил формирал отрицателно мнение за притежателя на Челси, основаващо се на честите треньорски рокади, които прави. Факт е, че Абрамович продължи наклонността да сменя треньори и в идващите години. Франк Лампард бе 14-ият уволнен управител в ерата на съветския милиардер. След неговото премахване Гуардиола бе един от тези, които се изрекоха в отбрана на легендата на Челси.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР