Настоящият лидер на испанската опозиция и евентуален следващ министър-председател Алберто

...
Настоящият лидер на испанската опозиция и евентуален следващ министър-председател Алберто
Коментари Харесай

Фаворит за премиер на Испания: Не знам английски. E, няма проблем, има преводачи

Настоящият водач на испанската съпротива и възможен идващ министър-председател Алберто Нунес Фейхоо, призна, че не приказва британски.

„ Моят проблем е британският... Трябва да стартира да го уча “, сподели той пред телевизия Telecinco в първото си изявление, откогато неговата дясна Народна партия (НП) реализира огромна победа на локалните и районните избори в неделя.

„ Вече имах организиран преподавател по британски, с цел да стартира да го изучавам от понеделник, само че в този момент се оказва, че съм свикан за присъединяване в общите избори. Е, няма проблем. На интернационалните срещи на върха нормално има преводачи, а най-важното е, че знам какво желая да кажа “, сподели Фейхоо.

В Испания ще се проведат предварителни избори на 23 юли.

Испания има дълга история на министър-председатели, които не приказват британски език.

Един от тях беше някогашният министър председател от Политическа партия Мариано Рахой, който, когато му беше заложен въпрос на британски език от Би Би Си на конференция през 2017 година, го отхвърли с махване с ръка.

" Hombre, no ", отвърна той, или " Не, дребосъче ", макар че години наред е посещавал частни уроци по британски език, още от 2009 година, когато е бил водач на опозицията.

Педро Санчес е първият министър-председател на Испания, който владее свободно британски език.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР