Настоящият доминиращ щам на COVID-19 по света е от 3

...
Настоящият доминиращ щам на COVID-19 по света е от 3
Коментари Харесай

Най-разпространеният щам на COVID-19 до 6 пъти по-заразен, но протича по-леко

Настоящият преобладаващ вариант на COVID-19 по света е от 3 до 6 пъти по-заразен от първичния вид, появил се в Китай, демонстрира ново изследване на научното списание " Cell ", осведоми БГНЕС. 

Резултатите от лабораторните проучвания, оповестени в изданието, демонстрират, че актуалната разновидност е по-преносима сред хората, в сравнение с предходното проявяване на вируса, само че протича доста по-леко.

" Данните демонстрират, че има единична разновидност, която в действителност кара вируса да се репликира по-добре и е с по-висока степен на предаване ", разяснява най-хубавият американски експерт по инфекциозни заболявания Антъни Фаучи пред Американската здравна асоциация.

Изследователи от Националната лаборатория в Лос Аламос в Ню Мексико и университета " Дюк " в Северна Каролина са разкрили, че актуалният вид на вируса - D614G - има дребна, само че забележителна смяна в протеина на повърхността на вируса, благодарение на който той нахлува и заразява човешките кафези.

Изследователският екип провел спомагателни опити, анализирайки данни за 999 английски пациенти, приети в болница с COVID-19. Наблюденията посочили, че тези от тях, които са инфектирани с новия вид имат повече вирусни частици в тях, само че това не оказва въздействие върху тежестта на болестта им.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР