Настоящият държавен глава на Русия Владимир Путин остава на поста

...
Настоящият държавен глава на Русия Владимир Путин остава на поста
Коментари Харесай

Без изненада: Путин отново е президент

Настоящият държавен глава на Русия Владимир Путин остава на поста си за още 6 години, откакто води изрично в президентските избори в страната.

Според първите резултати, съветският президент събира към 73,9% от гласовете след обработeни 35,01% от протоколите от изборните комисии.  Кандидатът от КПРФ Павел Грудинин заема второ място с 14,45% от гласовете, а на трето място е претендентът от ЛДПР Владимир Жириновски с 6,61% от гласовете. Четвърто място заема претендентът от „ Гражданска самодейност “ Ксения Собчак с 1,4%.

След нея са Григорий Явлинский („ Яблоко “) с 0,8%, Сергей Бабурин (Партия „ Руски обществен съюз “, Максим Сурайкин („ Комунисти на Русия “) и Борис Титов (Партия на ръста) с по 0,63%, напомня Агенция " Фокус ".

Не са открити нарушавания, които може да повлияят на резултатите от изборите, разгласи съветското министерство на вътрешните работи, макар че ЦИК е получила над 670 тъжби.

След днешните избори Путин ще остане президент на Русия до 2024 година, като тогава той ще бъде на 71 години и ще е управлявал страната близо четвърт век. Само Йосиф Сталин е управлявал по-дълго, само че като тоталитарен руски водач. Конституцията не разрешава на Путин повече от два следващи мандата и при предходния подобен случай, през 2008 година, той отстъпи поста за четири години на Дмитрий Медведев - интервал, през който самият Путин бе министър председател. Тогава президентските мандати бяха удължени от четири на шест години.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР