Настоящият беларуски президент Александър Лукашенко гласува на изборите за държавен

...
Настоящият беларуски президент Александър Лукашенко гласува на изборите за държавен
Коментари Харесай

Лукашенко гласува за президент и плаши медиите с разправа

Настоящият беларуски президент Александър Лукашенко гласоподава на изборите за държавен глава на страната.

Той посети изборната секция №1 в постройката на Държавния университет за физкултура в Минск. Беларуският водач беседва с ръководителя на изборната секция, членовете на комисията и наблюдаващите.

След това сподели своя паспорт на член на комисията, получи бюлетина и се усамоти в кабинката за гласоподаване . Лукашенко излезе от там и пусна бюлетината си в урната за гласоподаване в наличието на медиите.

Лукашенко съобщи, че страната няма да бъде потопена в безпорядък и революция след изборите. „ Предвидили сме всички разновидности, не би трябвало да подценяваме обстановката. Но няма никакви учредения да се приказва, че страната на следващия ден ще бъде потопена в безпорядък, опълчване и революция “, сподели той.

Президентът също по този начин предизвести медиите да не работят за дестабилизацията на Беларус. „ Ако се борите против страната, пробвате са да я вкарате в безпорядък и да я дестабилизирате, ще получите неотложен отговор “, заплаши Лукашенко.

Днес жителите на Беларус за шести път, откогато републиката разгласи своята самостоятелност от Съюз на съветските социалистически републики, ще би трябвало да изберат президент. За поста претендират настоящият държавен глава Александър Лукашенко, съпредседателят на публичното придвижване „ Говори истината “ Андрей Дмитриев, някогашният народен представител от долната камара на Народното събрание Анна Канопацкая, домакинята Светлана Тихановская и ръководителят на партията Беларуска социалдемократическа Грамада Сергей Черечен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР