Настоящите протести са генерална репетиция за напролет. Това мнение изказа

...
Настоящите протести са генерална репетиция за напролет. Това мнение изказа
Коментари Харесай

Журналист: Протестите са генерална репетиция за напролет

Настоящите митинги са генерална подготовка за през пролетта. Това мнение изрече пред БНР журналистът Валери Найденов. Според него митингите са борба сред разнообразни елементи на елита, която в последна сметка не дава нищо на популацията.

„ Това е генерална подготовка за през пролетта, защото би трябвало европейските избори да се посрещнат с радостна атмосфера. Така че някъде март - април ще забележим по-сериозни митинги “, предвижда журналистът.

Той уточни и че е „ за “ митингите, „ които дават повече власт на гласоподавателя и на народа “, само че „ този митинг няма тази цел “, а са за отработване на политическа технология.

„ Просто тълпата се меси като тесто - първо се основават едни общности в обществените мрежи, нагнетяват се, окуражават се и след това им се показва къде да се явят, само че главното, което виждам е, че се издигат едни претенции, които са нереални и в които няма нищо съответно и до нищо не водят, а главното, което звучи е „ оставка “. Нищо съответно не виждам в тези митинги “, добави Найденов, който разграничи от митингите без съответни претенции тези на родителите на деца с увреждания.

„ Имахме референдум с над 50% интензивност, който изрично изиска мажоритарен избор - това не би трябвало да го забравяме, а наподобява, че и Слави Трифонов го е не запомнил. Той пропагандира за митингите сега, само че колкото да загатва за оня референдум, а какво друго може да желае един митинг, в случай че не да се почете този референдум “, попита журналистът, разяснявайки митингите с претенции за промяна на системата и модела на ръководство, наричайки настояванията им „ кухи лозунги “.

„ Това е битка в границите на властта. Ако погледнем властта като нещо общо - хайлайф и контра хайлайф, то контра елитът е този, който чака да седне на освободените кресла. Това даже укрепва властта на елита, защото се пуска парата на недоволството, изгаря един бушон - в тази ситуация Валери Симеонов, и се успокояват нещата “, разяснява още журналистът.

„ Властта би трябвало да е удовлетворена от това, че са съумели да пуснат парата, без да се изявят никакви действителни искания към самата власт, както стана в този митинг “, сподели още Найденов.

„ Целта на някои от манипулантите на митинга не е даже да провокира избори, а по-скоро нова настройка в ръководството - да отпаднат патриотите и да влезе най-вероятно Движение за права и свободи “, акцентира Валери Нейденов.

„ ГЕРБ сега е подложен в малко по-трудно положение от времето на Плевнелиев, защото, в случай че Бойко Борисов реши в този момент да си хвърли мандата, както го е правил към този момент, служебното държавно управление ще го назначи президентът, който очевидно също е изровил томахавката и може да има тримесечни проблеми, които не се знае по какъв начин ще завършат. Подозирам, че и правните органи и то най-много прокуратурата може би ще проработят против ГЕРБ, защото видяхме към този момент някои удари по обединението. Всичко това е доста рисково и по тази причина Бойко Борисов, съгласно мен, няма да избърза да си хвърли оставката, в случай че не е заставен. ГЕРБ в коалиция с Движение за права и свободи значи завършек на превъзходството на ГЕРБ на първите последващи избори “, счита още Найденов. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР