Настоящите дванайсетокласници и седмокласници са от тези ученици, които най-дълго

...
Настоящите дванайсетокласници и седмокласници са от тези ученици, които най-дълго
Коментари Харесай

Ниските резултати не матурите били последица от онлайн обучението

Настоящите дванайсетокласници и седмокласници са от тези възпитаници, които най-дълго време са се обучавали в онлайн среда и това има своите последствия ". Така началникът на Регионалното ръководство на образованието в София Ваня Кастрева изясни резултатите от тазгодишните зрелостни изпити в страната.

Вчера Министерството на образованието и науката (МОН) разгласи оценките от матурите и стана известно, че междинният резултат от наложителния за всички зрелостници изпит по български език и литература е 50.14 точки от 100 оптимални, което дава отговор на оценка Добър 3.93.

Кастрева сподели, че част от учениците са съумели да се възползват от предизвикването на онлайн образованието и са придобили умения, само че други са неглижирали това време. Тя добави, че въз основата на резултатите би трябвало да се направи разбор, с цел да се потърси какви проблеми да бъдат преодолени в образованието.

Началникът на инспектората по обучение категорично похвали зрелостниците от София и сътрудниците си учители и шефове за постигнатите оценки. По думите й те са задоволство за професионалната колегия в София, тъй като междинният резултат на матурата по български език и литература в столицата още веднъж е най-високият в страната.

 Оценките от матурата по български език и литература - най-ниски за последните пет години Оценките от матурата по български език и литература - най-ниски за последните пет години

В София междинният триумф на изпита по български език и литература е 57.81 точки, което също дава отговор на оценка Добър. Както постоянно обаче столицата, където са съсредоточени множеството от учебните заведения с най-високи резултати във всички просветителни стадии, води класацията по области. При отчитането на триумфа на учениците не се прави разграничаване дали учениците са се подготвяли единствено в учебно заведение, или са посещавали частни уроци. Оценката от зрелостните изпити е значима за зрелостниците, защото с тях се кандидатства за доста университети.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР