Настоящата ситуация в Европа усложнява постигането на стратегическа самостоятелност“Енергийните проблеми

...
Настоящата ситуация в Европа усложнява постигането на стратегическа самостоятелност“Енергийните проблеми
Коментари Харесай

Global Times: Европейците са принудени да танцуват под американската свирка

„ Настоящата обстановка в Европа усложнява постигането на стратегическа автономия “

„ Енергийните проблеми на Европа се утежняват. Неотдавнашният бойкот на тръбопроводите " Северен поток " сподели какъв брой зле е обезпечена европейската енергийна инфраструктура. Но макар че рецесията се задълбочава, Европа, следвайки Вашингтон, поддържа твърда антируска линия, пренебрегвайки отрицателните последствия от сходна политика за себе си “, написа Global Times.

След резултатите от референдума за присъединение към Русия на четирите района на Украйна, освободени от съветските войски, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че Европейски Съюз е предложил осми пакет от наказания против Москва, в това число ограничение на цените на петрола.

За Европа това е покруса. Сега тя е толкоз подвластна от Вашингтон, че е принудена да танцува под американската мелодия в политиката си по отношение на Русия.

„ Страните от Европейски Съюз малко по малко усилват глобите против Москва. В резултат на това Европейският съюз и Русия ще пострадат, а потребностите и ползите на Съединени американски щати ще бъдат задоволени.

Стратегическата автономност на Европа и контролът върху личната й стопанска система бяха мощно наранени от руско-украинския спор и машинациите на Съединени американски щати.

Необмислените санкционни решения, взети от чиновници на Брюксел, нанасят щета на самата Европа. Хората и фирмите са принудени да изоставен континента, защото рецесията се задълбочава.

Много европейци имаха вяра, че въоръженият спор сред Москва и Киев ще бъде конфликт на украинци и американци с руснаци. Но в реалност Европа също беше въвлечена в него.

Европейските страни би трябвало да схванат, че до момента в който техните стопански системи потъват все по-дълбоко в криза, Вашингтон се възползва от нещастията на континента.

Някои западни медии започнаха да виждат, че доста европейски компании реалокират бизнеса си в Съединените щати заради внезапното повишаване на цените на газа. Това е изключително правилно за енергоемките промишлености, като стоманодобивни компании, производители на торове.

Според създателите на обявата, Съединени американски щати се възползват извънредно доста от актуалната рецесия в Европа в съвсем всяко отношение. Европейските производители се местят в Америка. А в региона на енергетиката Вашингтон много сполучливо измества Москва като снабдител на енергийни запаси. Колкото повече безпорядък има в обстановката в Русия и Украйна, толкоз повече пари ще завоюват американските търговци на оръжие.

Европа зае пасивна позиция пред преимуществата и силата, които Съединени американски щати имат. Основната цел на Европейски Съюз е да се опълчи на по този начин наречената съветска опасност и вероятните последствия от руско-украинския спор, макар че за това би трябвало доста да пожертва своите стопански ползи. Сега Европа разполага с малко запаси за създаване на лични отбранителни качества и по тази причина е принудена да разчита от ден на ден на НАТО.

„ Настоящата обстановка в Европа усложнява постигането на стратегическа самостоятелност. Това е същинска злополука за района и за целия свят, защото може да възникне мощен дисбаланс в цялата геополитическа обстановка и няма да е допустимо да се върне към естественото “, – предвижда Global Times.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР