Настоящата криза в отношенията между НАТО и Русия е показала,

...
Настоящата криза в отношенията между НАТО и Русия е показала,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Трябва да сме готови за отбрана в много по-висока степен

Настоящата рецесия в връзките сред НАТО и Русия е посочила, че България като страна и общество би трябвало доста по-сериозно да се отнася към своята сигурност и да влага във всичките й аспекти, съобщи съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов в Народното събрание.

“Ние от “Демократична България ” бяхме с терзания във връзка с бранш “Сигурност ” и напълно искрено го споделихме обществено. Тази рецесия ненапълно стартира да трансформира целите и в този момент се веселя да чуя посланията на премиера ”, съобщи Иванов след чуването на министър-председателя Кирил Петков, министъра на защитата Стефан Янев и външния министър Теодора Генчовска.
Христо Иванов: Няма да се поддаваме на съветските провокации
Не би трябвало да се поддаваме на съветските провокации. Това сподели съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов по пово...
Прочети повече
Според него актуалната обстановка е извадила на дневен ред какъв брой е значимо България да влага в сигурността си, която не включва само закупуването на техника, а дейности на доста равнища.

“Ние би трябвало да влагаме в лична защита. Трябва да влагаме целеустремено и поредно в сфери като енергетиката, киберсигурност, положението на службите и институции, от които зависи националната сигурност. Това включва и битката с корупцията, която постоянно е била голям портал, през който непознати въздействия, съществени съветски, са влизали в България ”, добави той.

Христо Иванов съобщи, че дебатът е извадил на напред във времето ролята на България като член на НАТО, както и уговорките ни към алианса. “Аз съм окуражен и сигурен, че рано или късно ще кажем на българското общество, че българската сигурност ще се подсигурява с НАТО, в това число и посредством разполагане на други натовски формирования на наша територия. В това няма нищо ужасно. Това е разумно. Това е част от развиването на нашия потенциал и точно по този начин би трябвало да го преглеждаме ”, сподели той.

“Трябва доста по-честно да си приказваме за сигурността ни и доста по-ясно да разбираме, че ще би трябвало да влагаме в нея. Защото има един античен принцип: “Който желае мир, както всички желаеме, би трябвало да бъде подготвен не за война, само че за защита ”, в случай че редактираме античните. Ние би трябвало да бъдем подготвени за защита в доста по-висока степен във всички системи ”, съобщи Иванов от трибуната.
Американският Сенат утвърди бюджета за защита за 768 милиарда $
Сенатът на Съединени американски щати утвърди проектобюджета за защита на страната за 2022 година и в този момент документът ще бъде изпратен на президента Джо Байдън за п...
Прочети повече
Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР