Настинката обикновено се лекува за няколко дни. Но когато ни

...
Настинката обикновено се лекува за няколко дни. Но когато ни
Коментари Харесай

Направете това и ще се избавите от настинката по-бързо

Настинката нормално се лекува за няколко дни. Но когато ни повали, вършим всичко допустимо да се излекуваме по-бързо и постоянно позволяваме някои неточности, които усложняват положението ни и удължават лекуването.

Немски лекари от Германската асоциация на общопрактиквуащите лекари показаха главните неточности, които могат да попречат на тялото ни да се възвърне и разкриха какво тъкмо би трябвало да създадем, с цел да се излекуваме по-бързо, написа изданието focus.de.
Усетя ли, че съм настинал или се разболявам - незабавно си подготвям една от тези 3 смеси
През есенно-зимния интервал е добре да добавите повече подправки към вашата диета, изключително джинджифил, куркума и асафетида - те работят...

1. Правилна приложимост на артикули за нос и вярно издухване на носа

Не използвайте капки за нос повече от седмица, предлага

Експертът разяснява, че в тази ситуация има риск от приучване или хронизация. Определени рецептори в носа привикват с въздействието на съответния продукт и по-късно отвикват от навика сами да контролират секрецията на носната лигавица. И в даден миг тези лекарства стопират да работят, а хремата става хронична.

Също по този начин накрайникът им, който се употребява за впръскване, би трябвало да се почиства след всяка приложимост, с цел да не се болестите още веднъж с инфекцията.

Експертите означават още, че прекомерно честата приложимост на такива средства води до пристрастяване и хронично инфектиране на носната лигавица. Те са ефикасни само, когато се използват в кратковременен проект. 
С тези 9 съвета ще избегнете гриповете през цялата зима
Започни с защитни мерки Ако към вас има грип, тогава най-добре е да вземете защитни ограничения. Не излизайте без маска на устата и из...

Проучванията демонстрират, че назалните спрейове в действителност облекчават признаците, само че не въздействат на хода на настинка или грип, споделя още доктор Куске. Той поучава пациентите си с простуда да опитат различни способи като назални масла, направени на основата на сусамово масло.

Също по този начин е значимо постоянно да издухвате вярно носа си, в противоположен случай инфекцията може да засегне синусите. Притиснете едната ноздра с пръст и издухайте носа си, като го потупате деликатно. След това повторете процедурата с другата ноздра.

2. Прием на лекарства за събаряне на температура единствено при нужда

Обикновено, когато температурата ни се увеличи, бързаме да я свалим. Но този метод е безусловно неправилен. Треската оказва помощ на тялото да се пребори с инфекцията.

Германските лекари от Асоциацията на общопрактикуващите лекари са безапелационни, че в случай че телесната температура при децата е под 38 градуса и под 38,5 градуса при възрастните, не би трябвало да се одобряват лекарства за нейното намаление.

3. Адекватен режим на физическа интензивност

При простуда е значимо да отделите време за отмора. Избягвайте всевъзможни физически натоварвания до цялостното ви възобновяване.

4. Въздържане от парещ душ и визитата на сауна

Горещият душ е изцяло противопоказан при простуда. Той няма да помогне да се отървете от признаците, а единствено ще навреди на тялото ви, защото води до нарушение на терморегулацията. Това се отнася и за визитата на сауна.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да се употребява за назначението на лекуване!
Не допускайте ТЕЗИ 5 неточности, тъй като настинката ще се утежни
Настинка може да пипнете през всеки сезон, освен през зимата, въпреки че тогава е по-вероятно. Вирусите дебнат от всеки ъгъл и по тази причина т...

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР