Наставникът на Ювентус Маурицио Сари изрази недоволство от начина, по

...
Наставникът на Ювентус Маурицио Сари изрази недоволство от начина, по
Коментари Харесай

Сари: Юве трябва да поработи върху детайлите, бяхме зле накрая

Наставникът на Ювентус Маурицио Сари изрази неодобрение от метода, по който неговият отбор изигра последните минути от срещата с Болоня, завършила с сложна домакинска победа 2:1 . За следващ път от началото на сезона треньорът акцентира на обстоятелството, че „ бианконерите” разрешават на противника благоприятни условия да се върне в мача.

„ Старата госпожа” завоюва 6 от последните си 7 мача с разлика от 1 гол, което може би е доказателство за нарасналата конкуренция в Серия А през сегашния сезон. Кристиано Роналдо и Миралем Пянич вкараха головете за торинци, но в края на срещата имаше момент на сериозен уплах, когато Федерико Сантандер с глава изстреля топката в напречната греда, а секунди по-късно със задна ножица провокира обезверена интервенция на Джанлуиджи Буфон.

„ Гледахме обстановката незабавно след мача и имаше играчи на Болоня в засада. И да беше паднал гол тук, той нямаше да бъде зачетен”, съобщи Сари. „ Казах на момчетата, че ние не трябва да опитваме да направляваме мача, да си пазим преднината и да се усещаме спокойни, тъй като в противоположен случай следват такива рискови обстановки като тази най-после.”

„ Усещам, че движехме топката по-бързо след почивката, а Болоня изоставаше единствено с парченце от секундата. Не знам дали това бе тъй като ние играехме по-добре или съперникът към този момент беше изтощен, откакто се труди толкоз доста да ни удържи през първото полувреме.”

„ Има много ясна разграничителна линия сред ефикасните подавания и поддържането на кратковременно притежание. В последните 5 минути го правехме зле, тъй като губехме топката по прост метод в нашата третина. Нужно е да поработим върху детайлите.”

„ Мачът беше добър, само че се запомни с три или четири ужасни неточности, на които би трябвало да обърнем внимание. Трябва да се уверя, че играчите схващат, че задържаме топката с причина, а не просто в името на владението. Преминахме в режим по поддържане на разликата, а това в никакъв случай не е добре”, добави Сари.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР