Наставникът на Ювентус Андреа Пирло призна, че неговият колега в

...
Наставникът на Ювентус Андреа Пирло призна, че неговият колега в
Коментари Харесай

Пирло: Конте първи ме вдъхнови да стана треньор

Наставникът на Ювентус Андреа Пирло призна, че неговият сътрудник в Интер Антонио Конте първи го е въодушевил да се захване с треньорството. Както е известно, международният първенец с Италия игра под управлението на по-опитния експерт първо при " бианконерите ", а по-късно и в националния тим. Утре обаче двамата за първи път се изправят един против различен край тъчлинията в дербито сред двата гранда.

" Очаквам да видя нападателен Интер, който ще желае да наложи темпото в мача. Ние обаче сме Ювентус и желаеме да отидем на " Сан Сиро " с нашия жанр на игра без да изпитваме напрежение. Не бива да изпитваме боязън, нито раздразнителност даже в толкоз значим мач. Трябва да освободим своите мозъци. Ние сме Ювентус и би трябвало да сме привикнали с това хората да имат високи упования към нас. Победата ще ни даде убеденост, която е оттатък трите точки. Може и да имаме разнообразни философии сега, само че и двата тима ще се борят до дъно за купата.

Конте и аз сме два доста разнообразни характера и несъмнено по тази причина постоянно сме се разбирали сносно. Наистина си поговорихме преди началото на сезона. Между нас си остава огромното почитание и привързаността. Той сътвори история с Ювентус и аз научих доста от него, тъй че постоянно ще съм признателен. Конте е първият човек, който ме накара да желая да стана треньор. Той е превъзходен и като човек, и като треньор. Утре обаче ще сме съперници край тъчлинията. Уестън Маккени не е 100% подготвен, само че е добре, че ще ни бъде разполагаем. Аарън Рамзи тренира цяла седмица, тъй че при него няма проблеми. Джорджо Киелини също се оправя добре и е добавена стойност за този състав ", разяснява Пирло на своята конференция.
Серия А 18 кръг, неделя 17 януари  Интер 21:45предстои  Ювентус
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР