Наставникът на ЦСКА-София Люпко Петрович говори пред медиите преди утрешната

...
Наставникът на ЦСКА-София Люпко Петрович говори пред медиите преди утрешната
Коментари Харесай

Люпко успокои червена България и заяви: Играем като един, и Осиек мислеше, че ще отстрани ЦСКА

Наставникът на ЦСКА-София Люпко Петрович приказва пред медиите преди утрешната среща-реванш от третия прелиминарен кръг против Зоря (Луганск). Първият мач в София приключи 1:1.

“За 34 дни изиграхме 10 мача. Пет в Европа и 5 в шампионата. Това за нашия отбор е доста, тъй като не можем да дадем отмора на играчите.

Отборите приключиха 1:1 в първия мач и това дава преимущество на другия тим. За последните 5 години Зоря два пъти е бил в групите на Лига Европа. Това напълно не е инцидентен тим, има млади и амбициозни играчи. Има леко преимущество, само че мачът е на кантар. И единият, и другият състав имат своите достолепия. Ако знаех кой ще завоюва, щях да пусна тото фиш”, сподели треньорът на алените, който разгласи, че на следващия ден Евандро ще играе.

“Евандро ще играе. Дай Боже да вкара”, безапелационен бе сърбинът, който е харесал 5-6 футболисти на Зоря.

“От тима на домакините ми харесаха 5-6 футболисти- левият бек, централният бранител, №7… Разполагат с отлични млади гении и заслужават хвалба. Слава Богу, че ние разполагаме с такива футболисти, които се вслушват в препоръките ми и се борят за колектива. Показахме в дербито с Лудогорец, че играем като един. Бяхме покрай успеха. Лудогорец е добър отбор, има играчи за по 1-2 млн. евро.
Колективът е най-съществен за всеки отбор. Може да имаш 11 супер футболисти, само че в случай че играят всеки за себе си - губиш. Отборът печели и тимът губи.

Във футбола всеки тим може да победи всеки. Осиек, ЦСКА, Зоря… Осиек беше убеден, че ще в профил ЦСКА, само че не съумя. А е добър тим с положителни играчи. Няма правила. Това е футболът - няма любимци. Сега още веднъж е по този начин! Непридвидима игра, а даже ЦСКА да се изправи против Еспаньол, то няма предписание, че мачът е решен ", добави Петрович, който в умозаключение си напомни полуфиналните срещи от ШЛ сред Барселона и Ливърпул.

" Помните Ливърпул - Барселона. Барселона завоюва с 3:0, а на реванша целият свят остана шокиран след 0:4. Такъв е футболът ", разяснява треньорът на алените.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР