Наставникът на словенския Марибор Дарко Миланич по никакъв начин не

...
Наставникът на словенския Марибор Дарко Миланич по никакъв начин не
Коментари Харесай

Наставникът на Марибор: Лудогорец ще предопредели сезона ни

Наставникът на словенския Марибор Дарко Миланич по никакъв метод не опита да омаловажи смисъла на идните два елиминационни мача против родния първенец Лудогорец в плейофите на Лига Европа. Специалистът без никакво преиначаване съобщи, че това са дуели, които могат трансформират усещанията за сезона на неговия отбор както в положителна, по този начин и в отрицателна посока.

Утре, 22 август, от 20,30 часа разградчани посрещат своя противник на „ Лудогорец Арена”, а залогът в идните 180 минути футбол е влизане в груповата фаза на втория по мощ европейски шампионат. Срещата можете да наблюдавате онлайн посредством директното предаване на DIEMA SPORT, онлайн на PLAY DIEMA XTRA, а също по този начин в GONG.BG ще следим нейния процес минута по минута.

Миланич осъзнава, че неговият Марибор е изправен пред един истински рубикон. „ Всеки резултат, който ни разреши да продължим напред преди изиграването на втория мач, ще бъде добър. Изправяме се против добър тим, който разполага с висока самостоятелна класа. Това са характерности, които са присъщи на Лудогорец към този момент доста години, а клубът постоянно е показал наличие в Европа. Начинът, по който играят, е доста сходен на този, който отборът практикува в последно време”, разяснява Миланич.

„ Трябва да се пазиме добре и да нападаме добре. Ще би трябвало да покажем кураж и хъс. Трябва бъдем в положително ментално положение в хода на срещата.”

„ Лудогорец играе футбол, който наподобява на маратон, и обича да диктува събитията. Ясно е, че би трябвало да се представяме на равнище във всеки един стадий от дуела. В плейофите на Лига Европа всички отбори разполагат с изключителни качества. Трябва да търсим своите шансове и пъкъл имаме вяра, че ще успеем. Момчетата са изпълнени със желания и упования за утрешния мач”, добави тактикът.

„ Това е един от тези мачове, за които би трябвало да си наточиш зъбите. Когато приказваме за качествата на противника, визираме най-вече атакуващите им играчи. Понякога те ти оставят нещичко, може би с концепцията да те изправят пред по-голям риск. Трябва да сме подготвени за това. Нужно е да дублираме фланговете, да бъдем по-компактни и да се възползваме от всеки късмет, който съперникът ни даде. При анализите на Лудогорец видяхме неща, от които можем да се възползваме.”

„ Трябва да се представим на по-високо равнище във всеки един съставен елемент. Трябва да се пазиме групово и да си оказваме помощ един на различен. Това е реалност. Не приказвам за някакви комплицирани неща, а за напълно базови. Нужно е да се поддържаме, с цел да обезвредим съперника. Ясно е какво следва оттова нататък. Нужно е да нападаме незабавно след спечелването на топката. Ако те се затворят в наказателното си поле, би трябвало да владеем топката добре. Нужно е да демонстрираме всичко, на което сме способни – освен в офанзива, а въобще. Най-вече в четенето на играта. Тогава можем да се надяваме на нещо по-добро в предни позиции, нужно е да останем спокойни и да се уверим, че след това ще пишете положителни неща за нас. Без обаче първо да се отбраняваме добре, нещата няма да се получат.”

„ Имаме своите проблеми, които макар големите старания, към момента не можем да разгадаем. Допускаме прекалено много спирания и самостоятелни неточности, които водят срещите в нежелана от нас посока. Обещаваме мъжката да се опитаме да понижим тези грешки за в бъдеще. За да бъдем ефикасни, би трябвало да се отървем от някои наши проблеми. Отново чувствам напрежението този път, само че в този момент то идва от упованията към този тим най-сетне да заиграе добре и да реализира положителни резултати. С тези два европейски мача нашият сезон би могъл да се обърне в мечтаната посока”, добави Миланич.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР