Наставникът на Милан Стефано Пиоли се надява неговият отбор да

...
Наставникът на Милан Стефано Пиоли се надява неговият отбор да
Коментари Харесай

Пиоли: Щастливи сме, че сме изненадата на първенството

Наставникът на Милан Стефано Пиоли се надява неговият тим да покаже мощна игра и да победи в утрешното градско дерби против Интер.

“Подготвяме се за дербито с самообладание и възторг, само че също по този начин и със примирение и увереност. Подкрепата на нашите почитатели? Те са специфични, тъпо, че не можем да играем пред препълнения “Сан Сиро”. Винаги са ни подкрепяли. Надяваме се, че това ще е последното дерби без тях. Както ние, по този начин и Интер имат ясна еднаквост. Дербитата постоянно са равностойни мачове с доста положения за гол. Утре би трябвало да сме компактни и ефикасни. Искаме да изиграем мач на високо равнище. В нашата подготовка постоянно мислим за това по какъв начин съперниците ни могат да ни нападат. Трябва да сме ясни и прецизни. Съперниците ни постоянно оставят пространства, а ние би трябвало да взимаме верните решения. Абсолютно съм уверен, че Сандро Тонали разполага с голям капацитет, само че към момента е доста млад. Той се развива добре и ще се трансформира в доста мощен състезател, само че и в този момент демонстрира своите качества. Дори и да си млад, би трябвало да оправдаеш упованията, само че той е спокоен и стимулиран, също както съотборниците си.
В последните ни два мача не повишихме равнището си на игра. Дори в отбрана не бяхме солидни и компактни. Целта на Милан е да продължим нашия път, от който сме удовлетворени. Щастливи сме, че ние сме най-младият състав и изненадата на шампионата. Стремим се да даваме най-хубавото от себе си и ще забележим какво сме постигнали преди края на сезона. Все още има доста мачове до края на сезона, нямаме дълготрайни цели. Щеше да е по-добре, в случай че не се беше стигало до разправията сред Златан Ибрахимович и Ромелу Лукаку. Утре обаче е различен мач. Ще има дуели и конфликти, това е доста прочувствен дуел, само че също по този начин ще има доста почит и професионализъм. Уважавам Лукаку, само че избирам Ибра.
Утрешният мач би трябвало да бъде групов, нужно е Милан да играе като тим. Колективът акцентира качествата на индивида. Необходимо е да играем добре, тъй като знаем по какъв начин да го създадем, разполагаме с техническите качества. Марио Манджукич има лека контузия, той даже тренира през днешния ден. Надявам се да не отсъства дълго, той таман навлизаше във форма. Дали ще играем за реми? Ако подходиш към мача с мисълта за тъждество, по този начин се приближаваш до загубата. Утре ще играем за победа. Дали Фикайо Томори е подобаващият футболист, който да спре Лукаку? Той се оправя добре и има разнообразни характерности спрямо останалите. Но поради своите механически и физически умения Томори е по-подходящ против Лаутаро Мартинес или Алексис Санчес. Той е нападателен, само че няма нужната физика, с цел да се оправи с толкоз мощни нападатели. Много съм удовлетворен от неговото показване, той става все по-готов”, съобщи Пиоли на конференцията си. Серия А 23 кръг, неделя 21 февруари  Милан 16:00предстои  Интер
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР