Наставникът на Милан Стефано Пиоли отчете слабото представяне на тима

...
Наставникът на Милан Стефано Пиоли отчете слабото представяне на тима
Коментари Харесай

Пиоли: Това беше най-тежката ни седмица през сезона

Наставникът на Милан Стефано Пиоли регистрира слабото показване на отбора в последните три мача, само че даде обещание, че ще има реакция от страна на “росонерите”, които през днешния ден изгубиха градското дерби с 0:3 от Интер.

“Първият гол беше тежък удар по нас. Липсваше ни интензитет през първата част. Трябваше да създадем повече, само че заслужавахме да вкараме през второто полувреме. Дали съм отчаян от Златан? Нападателите са подвластни от представянето на тима. Той самичък изиска да бъде сменен, тъй като получи крампа. През първото полувреме ни беше мъчно да се доближим до тяхното наказателно поле, макар че създадохме няколко положения. През втората част имахме повече точни удари, като Самир Ханданович направи основни спасявания. Седмицата беше сложна, само че ще реагираме.

Не бяхме прекомерно нападателни, защото не искахме да им оставяме прекалено много пространства, с цел да основат обстановки с двама на двама. Тяхната класа си пролича през второто полувреме. Не е елементарно да спечелиш топката против тях. Как ще реагираме? Нашата мощ е в салдото. Ние имаме вяра в работата ни. Трябва да сме справедливи. Допреди година или даже три месеца щяхме да сме удовлетворени от това къде се намираме в този момент. Не сме удовлетворени, тъй като това беше градското дерби. Искахме повече, само че не би трябвало да забравяме за нашия път.

Не бяхме в най-хубавата си форма в последните три мача и знаем, че можем повече. Съжаляваме за загубата през днешния ден, само че неприятният мач беше този против Специя, а не днешния. Ние сме единственият италиански тим, който игра квалификации в Лига Европа. Имахме травми и някои футболисти играха прекалено много. Нормално е, знаехме, че този сезон ще бъде сложен и тъкмо по тази причина би трябвало да сме щастливи от постигнатото до момента. Седмицата беше тежка, най-тежката през сезона. Искаме да се класираме за идната фаза на Лига Европа и по-късно още веднъж ще се фокусираме върху първенството”, разяснява Пиоли след мача. Серия А 23 кръг, неделя 21 февруари  Милан 0:3краен резулат  Интер
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР