Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас обяви халфа на тима Доминик

...
Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас обяви халфа на тима Доминик
Коментари Харесай

Треньорът на "Лудогорец" обяви свой играч за световен талант

Наставникът на " Лудогорец " Валдас Дамбраускас разгласи халфа на отбора Доминик Янков за гений от международна големина. " Той е състезател, който е скъп освен в " Лудогорец ", а и в цяла България. Той е едно богатство за българския футбол. Може да бъде конкурентен на доста от младите играчи в международния футбол. Имаме много огромни проекти за него. Всичко зависи единствено от него и какъв брой гладен е за този триумф. Трябва да се учи от всеки един мач. Ако успеем да го създадем, той може да се трансформира в един от основите играчи, водач освен в " Лудогорец ", а и в националния тим в близко бъдеще ", разяснява литовецът.

Янков е роден в Канада през 2000 година, в българско семейство, като от 2013 до 2016 година тренира в школата на британския " Съндърланд ". След това е притеглен в академията на " Лудогорец ", като дебютира за първия тим на 12 май 2018 година и е записал досега 27 мача и 3 гола. Има и три дуела за националния отбор на България, за който избира да играе, макар предлагането от футболната федерация на Канада.

Доминик Янков ще попадне в групата за утрешния реванш от 1/2-финалите за Купата на България против " ЦСКА-София ", откакто се възвърне от заболяване. На линия ще са Антон Недялков и капитанът Светослав Дяков, чийто травми към този момент са отшумели. Сисиньо пък се връща след изтърпяно наказване. Двубоят в Разград е от 18:30 ч. и ще се предава по " Диема спорт ". Както е известно,.

Относно идния мач Дамбраускас съобщи: " Най-важното нещо е да обезвреждаме съперника не с нещо друго, а със личната си игра. Това ни беше концепцията и в София. Сега вкъщи няма към какво да се нагаждаме. Ние ще играем нашата игра и ще се опитваме да преобладаваме. Трябва да подобрим стила си, тъй като има мачове, в които има по 10-15 минути, когато изглеждаме по този начин, както желаеме, само че след това формата спада, след това пък се подвига. Има своенравие, което не ми харесва. Усилията по време на мач ги има, само че липсват головете , с цел да бъде този преобладаващ " Лудогорец ", който се вижда. Проблемът не е от един или два месеца ".

Литовецът бе предизвикан и с въпрос за проблемите със съдийството, само че показва европейски нрав. " Ако би трябвало да съм почтен, това (б.ред. - съдийството) е най-далечното място в мозъка ми. Не подлагам на критика съдиите. Те не са роботи, а хора. Правят неточности, както треньорите и играчите. Вярвам, че ВАР би оказал помощ за развиването на българския футбол. Чувам, че има доста проблеми и полемики сега в българския футбол. Трябва да се почитаме един различен, съдиите, тимовете също. Ако един арбитър не пристигна на мача, няма по какъв начин да стартираме да играем. Имаше няколко неточности в последните мачове, само че няма да ме чуете да се окайвам. Трудно е да не се създадат тези неточности. Ние можем да гледаме четири, пет повторения и тогава да забележим дали е вярно решението. Съдията няма по какъв начин да види толкоз елементарно дали са 2-3 см. засада. Аз съм " за " технологитите и навлизането им във футбола може да помогне. ФИФА спомена за нови технологии за засадите. Те ще създадат всичко доста по-лесно. Тези неща са значими за бъдещето на футбола. Наистина почитам всеки един арбитър и го поддържам във всеки един мач, на който ни реферира ", коментира Дамбраускас.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР