Наставникът на Литекс Живко Желев беше критично настроен след загубата

...
Наставникът на Литекс Живко Желев беше критично настроен след загубата
Коментари Харесай

Живко Желев: Този резултат е като изтрезняване за Литекс

Наставникът на Литекс Живко Желев беше сериозно надъхан след загубата 1:2 вкъщи против Пирин Благоевград в 5-ия кръг на Втора лига. Наставникът уточни неналичието на заостреност в офанзива и задоволително централизация като главните аргументи за изненадващото проваляне.

„ Наистина съперникът беше добре групиран. През първото полувреме владеехме самодейността, създадохме 2-3 положения от статични обстановки. Не успяхме да се възползваме. През първото нещото, което ни липсваше, беше остротата в офанзива. Много безгрижно – на крайник – искахме топката. Това беше повода да не успеем да отбележим”, разяснява Желев пред DIEMA SPORT.

„ През второто искахме да вдигнем оборотите и „ заспахме”, жаргонно казано, при един тъч за първия гол. При втория „ заспахме” при един корнер, не успяхме да ориентираме. После искахме да намерим себе си, да вкараме гол и да сложим футболистите на Пирин напрегнат. Вкарахме в добавеното време на мача. Ще си извлечем нужния вид поучения. Ще пристигна този резултат като изтрезняване за играчите, тъй като футболът се играе напрегнат. Независимо какво се написа, какви са упованията, тези момчета би трябвало да привикват с това. Трябва да дават максимума на моментните си качества в дадения мач. Ако се случи като в предния дуел – да играем добре и да загубим – ще го отдадем на липса на шанс, само че през днешния ден не бяхме толкоз съсредоточени. Не бяхме дисциплинирани. Много обикновени неточности – от две статични положения ни вкараха. Другото беше неналичието на заостреност и креативност в офанзива.”

„ Не може неналичието на опит да е опрощение. Футболистите изнесоха много добър сезон предходната година. Просто всичко е горе в главите и би трябвало по най-бързия метод да излезем от тази обстановка най-много психически”, добави Желев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР