Наставникът на ФК Дунав Цветомир Младенов говори пред медиите преди

...
Наставникът на ФК Дунав Цветомир Младенов говори пред медиите преди
Коментари Харесай

Временният треньор на Дунав: Всичко друго освен победа ще бъде провал

Наставникът на ФК Дунав Цветомир Младенов приказва пред медиите преди срещата от 9-ия кръг на Първа професионална лига против Верея. “Драконите” в Стара Загора в неделя, 23 септември от 15.00 часа на стадион " Трейс Арена ". Младенов размени подалия оставка при започване на седмицата Малин Орачев.

" Нормално е да има напрежение в мен, въпреки всичко нося някаква отговорност за идния мач, който се оказва много значим за Дунав. И в самия тим има напрежение, което е напълно обикновено. През седмицата се опитахме да работим най-много в психически аспект и мисля, че се получава. Надявам се в неделя да стигнем до успеха. Това е единственият резултат, който ни устройва. Всичко останало ще бъде неуспех ", стартира младият треньор.

" Аз съзнавам каква отговорност нося. Да водиш тим от Първа лига е доста високо равнище и колкото и да се пробвам да си мисля, че мога да се оправя има известна доза нерешителност. Но несъмнено през последните четири дни работих с цялото си сърце и душа. Същото ще бъде и до неделя. Надявам се да реализираме оптималния резултат, а и игрово да бъдем по-добрия тим ", добави Младенов.

" Ще има смяна и в стартовия състав, и в постройката на игра, само че няма да бъде толкоз забележителна. С предходния старши треньор работехме дружно и имахме визии, които ни съвпадаха. Не мисля, че би трябвало да се вършат толкоз промени. Просто тимът би трябвало да превъзмогне тази психическа натовареност, която идва от отрицателните резултати. Те самите би трябвало да повярват, че са положителни футболисти, нещо в което аз не се колебая. Трябва да излезем от тази дупка дружно ", безапелационен бе наставникът на " драконите ".

" Отговорността за всяко едно решение е напълно моя. Не желая да трансферирам отговорност на други хора. В неделя замисълът за мача, стартовият състав и тактиката са на моя отговорност. Това нещо не ми е непознато. След напускането на Веселин Великов също водих три мача и подготвителния развой. Не съм очаквал такова почитание и себераздаване от страна на футболистите към подготвителния развой, към мен и към сътрудниците ми ", приключи Цветомир Младенов.
Поради вирусно заболяване отвън групата остава Александър Александров, като се чака той да бъде на линия за сряда, когато е мачът за Купата на България против " Локомотив " (Горна Оряховица). Извън разширения състав за срещата с Верея остават Дуда и Преслав Петров.
Първа лига 9 кръг, неделя 23 септември  Верея 15:00  Дунав
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР