Наставникът на Финикс Сънс Монти Уилямс бе избран за "Треньор

...
Наставникът на Финикс Сънс Монти Уилямс бе избран за "Треньор
Коментари Харесай

Монти Уилямс отново е номер 1 в NBA

Наставникът на Финикс Сънс Монти Уилямс бе определен за "Треньор на годината " от Асоциацията на треньорите в Националната баскетболна асоциация.

Уилямс изведе "слънцата " до първото място в постоянния сезон с индикатори от 64 победи и 18 загуби. Това е и клубен връх за Финикс за най-вече победи в границите на един сезон.

Освен това Финикс стана първият тим в историята на НБА, който в три следващи сезона усилва броя на извоюваните победи с най-малко 11 по отношение на предходния.

"Поздравления за Монти Уилямс, който печели премията Майкъл Х. Голдбърг за втора поредна година ", сподели старши треньорът на Индиана Пейсърс и президент на треньорската асоциация Рик Карлайл.

"През всеки от трите си сезона във Финикс тимът усилва с двуцифрен брой успехите си, което е необикновено мъчно за реализиране. Още един път поздравления за Монти и за целия му екип за дублирането на най-престижното самопризнание от неговите сътрудници ", добави Карлайл.

Освен Уилямс, гласове за премията получиха още Уили Грийн от Ню Орлиънс Пеликанс, Тейлър Дженкинс от Мемфис Гризлис, Тайрон Лу от Лос Анджелис Клипърс, Грег Попович от Сан Антонио Спърс и Ерик Сполстра от Маями Хийт.

За три сезона във Финикс Монти Уилямс реализира 149 победи и 78 загуби. Преди това той работи пет сезона в Ню Орлиънс, където записа 173 победи и 221 загуби.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР