Наставникът на Фейенорд Дик Адвокаат влезе в историята на Ередивизи.

...
Наставникът на Фейенорд Дик Адвокаат влезе в историята на Ередивизи.
Коментари Харесай

Легендарният Дик Адвокаат записа историческо постижение

Наставникът на Фейенорд Дик Адвокаат влезе в историята на Ередивизи. Той стана първият треньор, водил тимове в елита на холандския футбол в пет разнообразни десетилетия. Постижението стана факт при успеха на гранда от Ротердам над Хееренвеен с 3:1.

През 80-те години на предишния век Адвокаат водеше Харлем, през 90-те беше отпред на ПСВ Айндховен, при започване на 21-и век имаше интервал в АЗ Алкмаар, а след 2010 година работи още веднъж в ПСВ и АЗ Алкмаар, както и в Спарта (Ротердам), Утрехт и Фейенорд. Снощи той публично записа мач като треньор в Ередивизи в пето десетилетие.

Ruststand: 3-1
Eindstand: _-_ #feyhee pic.twitter.com/cb9Ssgfz7Q
— Feyenoord Rotterdam (@Feyenoord) 18 януари 2020 година
Иначе Фейенорд реализира трета поредна победа в шампионата и се изкачи на пета позиция във краткотрайното класиране. Луис Синистера откри резултата в 9-ата минута, а доникъде на полувремето на два пъти се разписа и Николай Йоргенсен. За Хееренвеен прецизен беше Джоуи Веерман (31').

Лидер в Холандия е Аякс с 44 точки, пред АЗ Алкмаар с 41 и Вилем II с 36. ПСВ има 34 точки, колкото и Фейенорд, само че е с мач по-малко.
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛАСИРАНЕ ГОЛМАЙСТОРИ ПРОГРАМА Ередивизи 19 кръг, събота 18 януари  Фейенорд 3:1краен резулат  Хееренвеен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР