Наставникът на Етър Велико Търново Красимир Балъков опита да погледне

...
Наставникът на Етър Велико Търново Красимир Балъков опита да погледне
Коментари Харесай

Краси Балъков: Жалко, но така или иначе Етър го чака бараж

Наставникът на Етър Велико Търново Красимир Балъков опита да огледа по-философски на загубата с 0:1 от Дунав Русе в 31-ия кръг на Първа лига. Заради провалянето неговият отбор се смъкна на 4-ата позиция в своята група Б от втората осмица, което на доктрина би им отредило по-тежък противник в баражите за оцеляване.

Дунав сграбчи цени три точки, потопи Етър

Балъков призна, че се е усетила неналичието на основни играчи като осъдените Самб Бадара и Георги Сърмов, само че не това е най-важното.

„ Дунав победи, тъй като вкара един гол, а ние – не. Жалко, тъй като имахме преди мача положително въодушевление. Искахме тази британска седмица да я приключим по най-хубавия метод. Дори шансът не беше на наша страна”, разяснява Балъков пред DIEMA SPORT Не би трябвало обаче да се прави огромна покруса, знаехме че по този начин или другояче сме на баражи. Трудно е да се каже против кого искаш да играеш в тях. Фактът, че баражът е неминуем, би трябвало да носи успокоение, а не напрежение. Ще починем два дни, ще почистим главите, а от другата седмица ще работим още по-добре за баражите и дуела против Локомотив Пловдив (последният от груповата фаза – б.р.).

Никога не може да имаш желан противник, защото когато си правиш проекти, постоянно излизат криви. Искахме трета позиция, тъй като е престиж и почит да бъдеш трети. Ако се случи противоположното, ще играем против Пирин.

Всички футболисти, борещи се за оцеляване, се усещат затормозени. Няма по какъв начин да е другояче. Минал съм по този път и като състезател, и като треньор. Когато нямаш успокоение, става тежко. Отборът ми не беше този, който съм го виждал, особено през първото полувреме. Много неприятен тайминиг имахме – когато трябваше да притискаме съперника, ние се дърпахме обратно и чакахме да се пазиме. Така стана белята. Минало-заминало обаче. Горе главата и продължаваме. Не бива да се оправдаваме.

Липсваха опитни играчи като Сърмов, той е значим футболист, само че няма за какво да се оправдаваме. Доказали сме, че и с други футболисти можем да играем и да печелим. Това е футболният живот. Трябва да погледнем от различен ъгъл, да забравим неприятното и да се мотивираме за бъдещите мачове.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР