Наставникът на Барселона Роналд Куман призна, че също се затруднява

...
Наставникът на Барселона Роналд Куман призна, че също се затруднява
Коментари Харесай

Куман: Ако от Реал мислят, че са били ощетени, това си е техен проблем

Наставникът на Барселона Роналд Куман призна, че също се затруднява с разпоредбите, при които се отсъжда дузпа за игра с ръка. Споровете за това бяха преобладаващи в дуела сред Реал Мадрид и Севиля (2:2), който беше от голяма важност за каталунците в битката им за купата в Ла Лига. Шампионите се оплакаха от решенията на реферите, недоволни от отсъдения в интерес на противника углавен удар към края на мача, както и не даден съгласно тях в тяхна изгода подобен при започване на второто полувреме.

“Ако има някой, който не би трябвало да приказва за съдиите, това съм аз - съобщи Куман. - Ако обаче от Реал мислят, че са били ощетени, това си е техен проблем. Единственото, което мога да споделя, е, че идва миг, в който ти като треньор към този момент не знаеш кое е ръка и кое не е. Смятам дори, че и самите рефери се съмняват, камо ли ние и футболистите. И това се случва във всички шампионати, а освен тук.”

В миналия кръг и Барса направи “хикс” с директен противник - 1:1 против Атлетико Мадрид, с което конкуренцията за златните медали продължава от същите позиции като до момента. На тимовете им остават по три кръга, като във вторник “лос кулес” гостуват на Леванте.

“Атлетико продължава да е водач с 2 точки задатък. От нас се желае да спечелим всичките си срещи, тъй като към този момент другото не зависи от нас. За момента не желая да мисля за съперниците. Даже нощес по тази причина следих единствено 20 минути от Реал - Севиля, а след това смених канала на Ювентус - Милан. Просто се нервирам, когато виждам дуелите на противници. Предпочитам да съм спокоен”, продължи Куман.

Нидерландецът счита, че отборът му заслужава по-голямо самопризнание за постигнатото в този сложен сезон: “Срещу Атлетико играхме с двама 18-годишни халфове и един 20-годишен бранител. Това би трябвало да се има поради. Вече спечелихме един трофей, а се борим и за втори. Искам оценките да се вършат въз основа на това, а не поради това дали някой е вкарал или пропуснал дузпа.”

Куман удостовери, че чака да е отпред на Барса и през идващия сезон. “От ден първи новият президент ми вдъхва убеденост. Ако някой ще взема решение този въпрос, това е той. Аз персонално не се тормозя за бъдещето си. Ще приказваме след края на сезона, дано да изчакаме още две седмици”, приключи наставникът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР