Наставникът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини спечели наградата Panchina d’Oro

...
Наставникът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини спечели наградата Panchina d’Oro
Коментари Харесай

Гасперини беше обявен за номер 1 в Серия “А” за миналия сезон

Наставникът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини завоюва премията Panchina d’Oro за най-хубав старши треньор в Серия “А” за миналия сезон 2018/19.

Опитният експерт си заслужи премията, защото през предходната акция изведе бергамаските до 3-ото място в италианския хайлайф, което им обезпечи историческо първо присъединяване в Шампионската лига. Също по този начин Аталанта игра край и за Купата на Италия, който обаче загуби от Лацио. През сегашния сезон тимът още веднъж се показва почтено, откакто се класира за елиминационната фаза на шампионата, а в Калчото се движи 4-и и по този начин още веднъж е в зоната за класиране в ШЛ.
Gian Piero #Gasperini vince la #panchinadoro 2018-2019! Complimenti Mister!

Gian Piero #Gasperini is the best coach of the last #SerieATIM season! Congratulations! #GoAtalantaGo pic.twitter.com/92EAuSgnyr
— Atalanta B.C. (@Atalanta_BC) February 3, 2020 Гасперини се пребори за наградата в конкуренцията на Масимилиано Алегри, спечелил купата с Ювентус и след това напуснал клуба, и треньорът на Болоня Синиша Михайлович, който през предходната година остана отпред на своя отбор, макар битката си с левкемията. Така той е едвам вторият призьор в последните осем години, който не печели премията като треньор на “Старата госпожа”. Другият е Маурицио Сари (2015/16), който сега управлява точно “бианконерите”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР