Наставникът на Арда (Кърджали) Александър Тунчев пое отбора преди началото

...
Наставникът на Арда (Кърджали) Александър Тунчев пое отбора преди началото
Коментари Харесай

Тунчев: Арда може да влезем в топ 6

Наставникът на Арда (Кърджали) Александър Тунчев пое тима преди началото на новото футболно състезание за сезон 2022/2023г. Под негово управление отборът изигра 18 мача в efbetЛига, където заема 9-то място с 26 точки. В шампионата за Купата на България Арда се класира за четвъртфиналите, откакто в профил поредно Дунав (Русе) и Марица Пд. След края на футболната 2022г. Тунчев застана пред камерата на клубната телевизия и направи равносметка за постигнатото от футболистите до този миг.

- Г-н Тунчев, тимът на АРДА приключи по най-хубавия метод футболната 2022г., откакто се класира за четвъртфиналите от шампионата за Купата на България, а в шампионата е на 3-4 точки от първата шестица. Каква е вашата равносметка за миналия полусезон под ваше управление.
– Наистина, въпреки и мъчно да бе прекосяването в идващия кръг от шампионата за Купата на България, радостното е, че въпреки всичко продължаваме напред. Направихме го по най-трудния метод, след осъществяване на дузпи, само че значимото е, че продължихме. Що се отнася до шампионата, да в действителност на 3-4 точки сме от първата шестица и това ни дава една убеденост, че през идната година ще можем да се преборим.

- В избрани мачове Арда тотално надиграваше своя съперник, само че в последна сметка не се поздравяваше с триумф. На какво го отдавате това?
– Наистина е по този начин. Може би в множеството мачове, тимът стоеше сносно на терена, не отстъпваше по нищо на своите съперници, само че загубихме. Донякъде на неопитността, както знаете имаме много млад тим, който занапред се построява, към момента привикват с моите условия. На избрани моменти имаше една неустановеност, една разконцентрираност, които ни костваха да вземем успеха.

- Има ли детайл в играта, който желаете да измененията през зимната пауза?
– Със сигурност има неща върху, които ще работим изключително през зимната подготовка. Не е единствено един съставния елемент, а са няколко и се надявам да успеем да ги отработим и да не ги позволяваме през пролетния полусезон.

- Кой беше най-драматичния мач съгласно вас и може ли тимът да стигне още веднъж до край за Купата на България?
– Няколко са съгласно мен най-драматичните мачове, само че може ни този със Септември, в който повеждахме, губехме и в последна сметка се поздравихме с триумф. Също мача с Ботев Пд в последния кръг, в който по едно време губехме и в последните минути успяхме да победим. Мачът със Славия, където също в последната минута взехме успеха и трите точки. Имаше много мачове, в които тимът сподели темперамент и се бореше безусловно до последния съдийски сигнал. Що се отнася за Купата на България, ще се постараем да зарадваме почитателите. Преди мача с Марица Пд, аз това споделих на футболистите, че през Купата на България е най-прекият път за Европа.

- От какви попълнения има потребност нашият тим и в случай че има ще бъдат ли разполагаем за старта на подготовката?
– Нямаме кой знае каква голяма потребност от нови попълнения. За да вдигнем конкуренцията ни трябват две – три нови попълнения. През зимата е много мъчно да се намерят такива футболисти. Наблюдаваме, гледаме, водим диалози, само че към този миг няма нищо съответно.

- Как ще протече зимната подготовка?
– На 6 януари се събираме за първа подготовка и до 20-ти ще бъдем в Кърджали, където ще упражняваме. На 22 януари отпътуваме за Анталия, където ще продължи втората част от подготовката и на 4 февруари се прибираме за старта на новия сезон.

- Свикнахте ли към този момент с ситуацията в Кърджали?
– Мога да кажа да. Условията, които са предоставени на мен и на тима за трениране, мога да кажа, че са на едно доста положително равнище.

- Какво си пожелавате за Новата година?
– Пожелавам си аз и тимът да сме здрави и да няма контузени футболисти. Всички да изкараме доста хубаво новогодишните празници. На почитателите на АРДА благодаря за поддръжката и да не престават по този начин и през идната година, където се надявам да имаме повече мотиви за наслада.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР