Настъпват трудни времена заради вируса. Рушат се традиционни представи, налагат

...
Настъпват трудни времена заради вируса. Рушат се традиционни представи, налагат
Коментари Харесай

Тройката е ОПГ плюс защитен свидетел

Настъпват сложни времена поради вируса. Рушат се обичайни показа, постановат се някои ограничавания. За всички и за всичко, в това число и в региона на интимността. Например тройките - шведски, съветски, френски или анадолски- към този момент са немислими.

Толкова са тежки идващите дни, че като нищо и възпроизводството ще бъде сложено под въпрос. Все отново за момента за Големия гърмеж са нужни двама, нали? В животворната супа, от която преди милиони години зародил живота, през днешния ден никой не има вяра. Да не приказваме, че даже и да ври някъде, тя е бъкана с пестициди, с отрови, с нитрати, с неразградима пластмаса и прочие. И единственият сигурен метод Големият гърмеж да се повтори в самостоятелен проект е в случай че този, който желае да се възпроизведе, се е родил наоколо до атомна електроцентрала.

Хипотезата може да не е изследвана, само че неслучайно се носи слух, че в така наречен "топли " водни канали на АЕЦ се въдят големи сомове...

Въобще двойките - без значение дали са хетеро, хомо или джендър - ще бъдат съществено наранени от ограниченията на изключителното състояние. С оглед на обстановката нищо чудно основният прокурор Иван Гешев да изиска поредна смяна в Наказателния кодекс. Най-вече в частта му, отнасяща се до дефинирането на така наречен ОПГ- проведена незаконна група. Според в този момент съществуващия закон трима са задоволителни, с цел да заминат непосредствено към спецсъда като проведена незаконна група.

Много е евентуално обаче поради изключителното състояние този текст да се окаже несъответстващ. Във въздуха, изключително в прокуратурата, витае нещо - тезата, че трима са доста, а двама са малко май отива по дяволите. Все по - ясни контури придобива наказателната норма, че за ОПГ в действителност са предостатъчни и двама души.

Нещо повече - при сегашните условия всеки човек поотделно е изключително недоверчив. Заради опцията да придвижва смъртоносна болест дори без да го знае. И без въобще да му проличава. Даже не е належащо да е джихадист. Той даже може и да не подозира, че в действителност е ходеща бомба с биооръжие. Но е подобен и щъка несмущаван на всички места.

Явно тази визия тормози българските народни представители и те взимат ограничения - не инцидентно за тях има всевъзможни спецсредва за отбрана, като стартираме от маски, защитни костюми, дезифектанти и така нататък Докато самите им гласоподаватели са принудени да заплащат двойно и тройно на спекуланти за същите средства. Въпреки желанието на депутатите да пресекат спекулата с новоприетите текстове в закона за изключителното състояние.

В тази връзка науката би трябвало да отговори и на въпроса дали коронавирусът е безпомощен пред биполярното разстройство?

Докато науката изследва този проблем, наподобява следва ново тълкувание и на дефиницията за терористична опасност. Сигурно отново депутатите ще се напънат в пленарната зала и ще предложат някой нов член и за обособения субект в изискванията на изключително състояние. Като нищо ще дефинират индивида като една спяща терористична клетка.... Да прости Блез Паскал, който твърди че индивидът е мислеща тръстика...

С смяната на живота,която ни следва ще се промени и фолклорът. А оттова и фолклористиката. Познати от памтивека поговорки и пословици ще изчезнат и ще се появят нови, съответни на протичащото се. Нещо като: един човек - спяща терористична клетка, двама души - проведена незаконна група, трима души - ОПГ плюс предпазен очевидец.

Ще поживеем, ще забележим...
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР