Настанаха кърджалийски времена, това заяви Неврокопският митрополит Серафим в предаването

...
Настанаха кърджалийски времена, това заяви Неврокопският митрополит Серафим в предаването
Коментари Харесай

Митрополит Серафим: Настанаха кърджалийски времена

Настанаха кърджалийски времена, това съобщи Неврокопският митрополит Серафим в предаването „ 120 минути ” по Би Ти Ви във връзка обира в Роженския манастир.

„ За 25 години преход, не остана храм, манастир или свято място, което да не беше поругано, нападнато, ограбено и опустошено. Хиляди икони, църковна утвар и пари бяха окончателно изгубени. Един богослов преди няколко дни разяснява, че „ кърджалийско време е настанало ”. Такова безочливо посягане към духовността приказва, че има мощен развой на духовна заболеваемост в нашето общество ”, уточни митрополит Серафим.

Според него, по-голямото закононарушение е отношението на похитителите към отец Теофил.

„ Това физическото принуждение граничи с опит за ликвидиране, тъй като малко време му е оставало преди да се задуши. Отец Теофил е бил ненадейно атакуван, когато е затварял манастирската врата – завързали са му устата и ръцете с тиксо, влачен е по калдъръма. Той е щял да почине от задушаване, в случай че не беше намерил метод да раздра тиксото ”, уточни митрополит Серафим.

Неврокопският митрополит Серафим съобщи, че е заинтригуван за какво всички съдии в Сандански са си създали самоотвод по делото.

„ За страдание, тази реакция на съдиите в Сандански ме озадачава. Искам да мисля, че това го вършат, с цел да бъде реализирана оптималната правдивост, тъй като Сандански е дребен град и юристите се познават ”, сподели още той.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР