Наследствен принц с българска връзка и бивша депутатка от крайнодясната

...
Наследствен принц с българска връзка и бивша депутатка от крайнодясната
Коментари Харесай

Принц с бг връзка води крайнодесния преврат в Германия

Наследствен принц с българска връзка и някогашна депутатка от крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " са задържани при огромна акция на немските управляващи за попречване на опит за прелом в страната.

Двадесет и петима души, обвинени в заговор за събаряне на държавното управление, бяха задържани при акции в Германия. Извънредната вест заяви Военновъздушни сили.
-->
Според немски отчети групата от крайно десни и някогашни военни е възнамерявала да щурмува постройката на Народното събрание, Райхстага, и да завземе властта.

Твърди се, че централно място в проектите им е заемал 71-годишен немец на име Хайнрих XIII, който са наричали " принц ".

 В Германия е подготвян прелом, отпред на новия Райх е трябвало да застане родственик на българската кралица Елеонора - България Днес

Принц Хайнрих XIII Ройс цу Кьостриц е трявало да застане отпред на новия райх. Той принадлежи към княжеския жанр Ройс от Тюрингия, от който е българската кралица Елеонора (1908-1917 г.), втората брачна половинка на цар Фердинанд.

Според изказване на Федералната прокуратура членовете на групата са преследвали целта „ да преодолеят съществуващата държавна система в Германия и да я заменят със своя лична форма на ръководство, която към този момент е създадена в общи линии ". Те са били наясно, че тази цел " може да бъде реализирана единствено чрез използване на военни средства и принуждение против представители на страната ".

Предполага се, че към 50 мъже и дами са били част от групата, за която се твърди, че е възнамерявала да смъкна републиката и да я размени с нова страна, основана по модела на Германия от 1871 година

Сред задържаните в 11 немски провинции са двама хипотетични главорези. Това настояват федералните прокурори.

Твърди се, че измежду заговорниците има членове на екстремисткото придвижване Reichsbürger (Граждани на Райха), което от дълго време е в полезрението на немската полиция поради насилствени набези и расистки тайни теории. Те също по този начин отхвърлят да признаят актуалната немска страна, съобщи BBC.

Германското издание „ Ди Велт “ публикува обширна публикация за осуетен прелом тъкмо в деня, която се навършва една година от ръководството на обединението „ Светофар “.

Това най-големият удар до момента против по този начин наречените " жители на Райха ".

3000 сътрудници на специфичните елементи от федералните и щатските държавни управления претърсиха повече от 130 обекта в няколко федерални провинции рано сутринта в сряда, които се приписват на група, наречена " Граждани на Райха ".

Арестувани са 25 души. Федералната прокуратура проверява съмнение за основаване на терористична организация.  Като помощник е посочен " съветски държавен чиновник, наименуван Виталия Б. ", написа " Билд ".

" Гражданите на Райха " също са обмисляли " убийства ". Според изказването на управляващите " военната ръка " е трябвало да наложи плануваното завладяване " със мощ на оръжието ".

Претърсените обекти включват и жилищните пространства на Биргит Малсак-Винкеман, някогашен член на Бундестага от " Алтернатива за Германия " (AfD). По-късно денем стана ясно, че Биргит Малсак-Винкеман ще се раздели с поста си на арбитър в окръжния съд на Берлин, заяви " Ди Велт ".

Репортери от WELT следиха по какъв начин към 6 часа сутринта специфични елементи дойдоха пред терасовата къща в берлинския жилищен регион Wannsee и разрушиха входната врата с таран. Длъжностните лица също започнаха дейности против член на остаряло благородническо семейство и някогашни членове на командването на специфичните сили на Бундесвера.

Според кръгове по сигурността един от фокусите на нападенията е Баден-Вюртемберг. Само там за информация от WELT са претърсени към 30 обекта. Властите започнаха дейности против хора, за които се твърди, че обществено са клеветили и заплашвали лекари по врeме на Covid пандемията.

В случая с педиатър, да вземем за пример, се споделя, че обвинените са залепили стикери с негова фотография по стени, коли и пощенски кутии. Свързаният надпис може да се преведе като " последваща спринцовка " или " идващ изстрел ". Подобни закани получиха и други лекари и политици.

Все още не е ясна ролята на политика на AfD в групата, написа изданието. Най-известната фигура, приписвана на групата, е някогашен парламентарист: Биргит Малсак-Винкман е член на AfD и беше член на Бундестага от своята партия от 2017 до 2021 година Наблюдатели ги причисляват към екстремисткото " крило " на партията. След като напусна Бундестага, Малсак-Винкман се върна в Берлинския областен съд като арбитър. Твърди се, че за подготовката на плануваното завладяване на властта е основан самобитен " кабинет в сянка ", отпред с наследствения принц Хайнрих Ройс.

Особено взривоопасен е ресорът правораздаване, за който се твърди, че е избрана някогашната депутатка от AfD Биргит Малсак-Винкеман, която също е измежду обвинените. От управляващите към момента не е изтекла информация за ролята на Малсак-Винкеман в групата " Райхсбюргер ".

Друг хипотетичен член на Райхсбюргерската група също може да се смята за обществена фигура: принц Хайнрих XIII Ройс. Той произлиза от остаряло благородническо семейство. Фамилията на Ройс ръководи области в днешна Тюрингия до Ноемврийската гражданска война от 1918 година Другият клон на фамилията има крепости, наред с други места, в Долна Австрия, покрай Лайпциг и покрай Заалфелд в Тюрингия.

Българската връзка

Начело на новия райх трябвало да застане принц Хайнрих XIII Ройс цу Кьостриц. Той принадлежи към княжеския жанр Ройс от Тюрингия, от който е българската кралица Елеонора (1908-1917 г.).Елеонора Каролина Гаспарина Луиза, принцеса Ройс цу Кьостриц е принцеса на Ройс (постарому Райс или Райска), а по-късно и българска кралица (1908 – 1917), втората брачна половинка на цар Фердинанд I. Тя е щерка на принц Хайнрих IV Ройс цу Кьостриц (1821 – 1894) и принцеса Луиза Ройс цу Грайц (1822 – 1875).

 Принцът от заговора за прелом в Германия - родственик на българска кралица - Любопитно - Новини Бг

Елеонора взе участие в редица акции на съветската войска като милосърдна сестра от Червения кръст, за което получава медал „ Св. Анна “ – „ Медалът на Червения кръст “.

Елеонора е в близки роднински връзки с съветското императорско семейство и е преценена като добра партия за българския монарх. Бракът сред двамата е подписан на 28 февруари 1908 година в гр. Кобург, Германия.

След церемонията Елеонора получава купата „ княгиня на България “, а няколко месеца по-късно, след оповестяването на независимостта на България от Османската империя на 22 септември 1908 година, купата ѝ е изменена на „ кралица на българите “.

Бракът сред Елеонора и Фердинанд е изцяло фиктивен и лишен от каквито и да е усеща от страна на Фердинанд към новата му брачна половинка. Състрадателна и грижовна, Елеонора бързо печели любовта на заварените деца на Фердинанд и на целия български народ. Основната активност на кралица Елеонора като брачна половинка на президента е благотворителността. Царица Елеонора се разболява тежко в последната година на Първата международна война и след дълготрайно боледуване умира на 12 септември 1917 година в Евксиноград.

Съгласно последната си воля царицата е заровена до южната фасада на Боянската черква.

Царица Елеонора е единствената жена носителка на Военния медал „ За смелост “ (IV степен), известна е с неуморната си благотворителна работа за Червения кръст.

Хайнрих XIII Ройс цу Кьостриц

Според информация на ARD и SWR централната фигура в групата е Хайнрих Ройс, потомък на от дълго време действителен княжески жанр от днешна Тюрингия. 71-годишният мъж от няколко години обществено пази своите странни тези на райхсбюргер (гражданин на Райха). През 2019 година да вземем за пример той се яви като представител на " Worldwebforum " в Швейцария и съобщи, че Федералната република не е суверенна страна, а към момента е под контрола на съдружниците, написа БГНЕС.

В различен видеоклип в мрежата той назовава страната, а също и правосъдната система " компании ". В случай на хипотетичния плануван прелом Хайнрих Ройс е бил очакван от групата за регент, настояват проверяващите.

Ройс работи като независим финансов съветник във Франкфурт на Майн и има ловна хижа в Тюрингия. Според информация от средите по сигурността, членовете на групата са се срещали там няколко пъти през тази година.

" Объркан дъртак "

Принц Хайнрих XIV, който е представител на семейството Ройс, разказа през юли тази година заблудения член на семейството като " комплициран дъртак ", който " в този момент е последовател на заблудите на тайните теории ". Хайнрих XIII към този момент е напуснал фамилията преди 14 години по своя лична молба, напомня „ Велт “.

В фамилията принц Хайнрих XIII Ройс е считан за " личност нон грата " поради дивите си тайни разкази. От друга страна, на райхсбюргерската сцена той си печели репутацията на самоуверен просветник. Видеоклиповете му се споделят в съответните канали в Telegram. Те срещат утвърждение и в каналите на " инакомислещите ".

Според заключенията на органите за сигурност в Райхсбюргер концепциите си за Ройс и неговите съратници евентуално са считали да основат " Княжество Ройс ".

С цел реализиране на " кротичък контракт " със съюзническите сили победителки във Втората международна война Хайнрих XIII принц Ройс даже е открил контакт с представители на Русия. Твърди се, че групата е получила поддръжка от съветската гражданка Виталия Б.. Според основния прокурор няма индикации, че съветските контакти са реагирали позитивно на инициирането на " кротичък контракт ".

Италианската полиция  е арестувала през днешния ден 64-годишен някогашен офицер от немската войска, обвързван с крайнодясната група, обвинена в подготовка на принудително срутване на държавния ред в Германия, съобщи Българска телеграфна агенция като се базира на Ройтерс.

Мъжът е бил задържан в хотел в град Перуджа, където са били открити „ материали, свързани с подривната активност “ на организацията, сподели полицията.Според органите на реда са почнали процедури за изгонване на обвинения.

/Епицентър/
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР