Наследниците на починалия литовски бизнесмен Денис Ершов са завели дело

...
Наследниците на починалия литовски бизнесмен Денис Ершов са завели дело
Коментари Харесай

Децата на Денис Ершов завели дело за 1 милиард евро срещу България

Наследниците на умрелия литовски предприемач Денис Ершов са завели дело за 1 милиард евро против България,  заяви globalarbitrationreview.com, представен от " 24 часа ".

Искът на Василиса и Егор Ершови е регистриран на 11 ноември тази година. 

Според наследниците на Ершов те са били жертва на противозаконни дейности от страна на варненския областен съд, Агенцията по вписванията и Комисията за финансов контрол. Заради това Ершов и наследниците му били лишени от имущество. 

Те предявяват желае от името на татко си, който умря от левкемия на 51-годишна възраст през 2017 година Двамата настояват, че непозволени дейности и бездействия на държавните органи са довели до срив на инвестицията му в един от най-големите дистрибутори на петрол и газ в България - сдружението “Петрол ”.

Още предходната година наследниците на Ершов изпратиха нотариална покана до финансовото министерство като пожелаха 840 млн. $ да им бъдат изплатени като обезщетение поради експроприацията на активите на сдружението. 

Тогава адвокати, които са експерти по арбитражно дело, смятаха, че вероятността да се стигне до завеждането на иск е дребна, защото се изисква такса.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР